Google представиха Google Photos с неограничено пространство за снимките Ви

    По време на Google I/O 2015, Google представиха и Photos – нова услуга, която предоставя на потребителите да ъплоудват, редактират и споделят снимките си от всичките си устройства. Google Photos изглежда като нов опит на досегашните им усилия да направят услуга за споделяне на снимки (подобна на Google+), със собствени приложение и уебсайт.

    Целта на компанията е, Google Photos да се превърне в място, където потребителите да могат трайно за съхраняват постоянно нарастващата си колекция от снимки от фотоапаратите и мобилните си устройства. Надяват се също и да се подобри организацията и споделянето на снимките.

    Обещанието, което носи Google Photos е, че пространстовото за снимки ще е неограничено. Това е огромен скок, спрямо 5GB в iCloud на Apple. Все пак, има една уговорка. Въпреки, че няма ограничение в броя на снимките и видеата, има ограничение в качеството им. Потребителите, които изберат неограничен бекъп на снимките и видеата си, ще могат да съхраняват снимки до 16MPx и видеа с максимална резолюция до 1080p (Full HD). Всъщност, това е напълно достатъчно за обикновения потребител – профитата да му мислят.

    Потребителите, които искат да използват Google Photos, за да съхраняват по-големи от 16MPx снимки (от своя DSLR например), могат да изберат Google Photos да използва 15-те им гигабайта от Google акаунта им, като в този случай няма ограничение в размера (резолюцията) на снимките или видеата.

    Втората половина на Google Photos e интелигентният начин за организиране на снимките. Google може да анализира съдържанието на снимките и да ги групира на тази база. В случай, че това наистина работи толкова добре, колкото твърдят Google, тази “екстра” ще премахне изцяло неудобството да се занимавате с подреждане и групиране на снимки.

    Google