HTC ще представят One A9s на IFA 2016. И да, не е шега…

    Според VentureBeat, HTC ще обявят нов смартфон на IFA 2016 – HTC One A9s. Ирония, игра с огъня или просто пореден опит на компанията, да стане интересна на потребителите? Кой знае…

    Ето малко предистория.

    HTC представиха One A9 миналата година, като можете да видите нашето HTC One A9 видео ревю. Освен, че беше първото не-Nexus устройство с новия по онова време Android 6.0 Marshmallow, някой потребители вероятно ще запомнят One A9, като “копието на iPhone 6 от HTC”. Доколкото ни е известно, Apple не предприеха правни действия срещу HTC, може би просто защото няма какво да им вземат на този етап…

    Сега, изглежда че е дошло времето за наследник на HTC One A9 и как мислите се казва? HTC One A9s! Иначе казано, почти идентичният дизайн на One A9s с този на iPhone 6 не е достатъчен и HTC случайно или умишлено са използвали и същото “s” в името на обновения One A9 (аналогията е с iPhone 6s, като наследник на iPhone 6).

    Поздравления за смелостта или пък за прекрасното чувство за хумор на тайванците.

    Рендърът разкрива смяна на позицията на основната камера в One A9s – тя вече е в горния ляв ъгъл, точно както е в iPhone 6.

    VentureBeat твърдят, че HTC ще представят One A9s още на първия ден от IFA 2016. Поне за момента, няма информация за хардуера и промените, спрямо оригиналния One A9 от края на 2015 година.