HTC продължават с лоши финансови резултати и през Q3 на 2015 година

    HTC са в доста тежко състояние, а тази година, компанията достигна неподозирани за света спадове – както от страна на финансите, така и имиджови. Ще Ви пропомним, че след огромен спад в акциите, те отпаднаха от престижната TOP50 класация на фирми в Тайван, .

    HTC публикуваха финансовите си резултати за месеците от юли до септември и ситуацията никак не изглежда добре… Всъщност изглеждат трагично и почти безнадеждно – нетна загуба в размер на 138 милиона щатски долара.

    HTC предприеха редица мерки, за обърната резултата в своя ползва, но поне до момента, никоя от тях не е дал положителен резултат. Тайванците смениха CEO-то на компанията след анонса на HTC One M9, партнираха си с Valve за Vive VR, създадоха Re камера, но нищо от това не помогна. Това разбира се, ограничава маркетинговия им бюджет, което впоследствие затруднява популяризирането на бъдещите им устройства. Дори събитието на 20 октомври, на което се очаква да представят “героичния” One A9 aka Aero, ще се проведе само онлайн. А точно сега, това е смартфонът, на който разчитат за спасението си…