LG с нов CEO на мобилното си подразделение от 1 януари

    LG са компания със завидни постижения в мобилната индустрия. Пред последните две години, корейците “дръпнаха” с устройства като G2 и тазгодишния флагмен G3. Изглежда, че компанията се вслушва в желанието на потребителите и създава устройства с добра батерия, старае се да осигурява бързи ъпдейти и определено печели със супер тънките си рамки около дисплеите на G2 и G3. Предвид рекордните си продажби за последното тримесечие, компанията се отнася доста сериозно към смартфон девизията си и сега назначава нов изпълнителен директор.

    Новият изпълнителен директор, Джуно Чо (Juno Cho) със сигурност притежава правилните качества за длъжността. Той ще стане шеф на мобилната девизия на LG на 1 януари 2015 година, отстъпвайки настоящата си позиция като президент на LG Corporation. Чо е добре запознат с мобилната индустрия, водейки стратегията на мобилното подразделение на LG, заедно с продажбите и маркетинга за Северна Америка в периона от 2000 до 2007 година.

    Настоящият CEO, Джонг-сеок Парк, ще заеме ролята на главен технологичен съветник и ако се има предвид, колко добре се е справял “на кормилото”, вероятно ще свърши чудесна работа и на новата длъжност.

    Похвално за компанията е, че не са се упоили от успеха на G2 и G3, и непрекнато работят за подобряване на резултатите си. LG са една от компаниите тази година, които участваха в спада на търсенето на смартфоните на Samsung. Както и друг път сме казвали – LG се справят добре, дори повече от добре. Дано продължат в същия дух.