LG ще представят “супер премиум” смартфон, след разочароващите продажби на G4

    LG G4 не се оказа толкова успешен за компанията и вече знаем, че планират нов флагман преди края на 2015 година.

    През последните няколко години, LG дадоха на феновете няколко наистина прекрасни и доста успешни модела – Nexus 4, Nexus 5, G2 , G Flex, G Flex 2 и G3. Причината, G4 да не пожъне същия успех, вероятно е в използваните материали – LG представиха G4 в момент, в който флагмените на всички производители са направени от метал или метал и стъкло. Коженият гръб на LG G4 явно не успя да спечели доверието на феновете.

    Сега, според ETNews, LG ще представят нов и “супер премиум” смартфон през Q2 на 2015 година. Имайки предвид горното, вероятно достатъчно би било LG да представят просто “премиум” смартфон… “Супер премиум” намеква, че и G4 е “премиум”, което явно не съвпада с общото мнение на гийковете. Предвид, че LG G4 има страхотен хардуер и уникална камера, логично е да предположим, че новият флагман на LG, ще заложи на наистина премиум материали за изработка или иначе казано – очакваме метален корпус или комбинация от метал и стъкло.

    Огромната конкуренция на мобилния пазар със сигурност ще се хареса на потребителите, но има и лоши страни:

    • Sony вече представиха Xperia Z3+, но се очаква да покажат и нов смартфон през втората половина на годината
    • Samsung също имат своите Galaxy S6 и S6 edge, но очакваме Note 5 и Galaxy S6 EDGE+
    • HTC представиха One M9, но залагат на нов героичен продукт (даже два – HTC Aero и One Max 2)

    Сега, LG също ще анонсират втори флагман за 2015 година… Това определено са супер лоши новини за собствениците съответно на Xperia Z3+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, HTC One M9 и LG G4. Усещането да “изсипят една торба пари” за нов флагман на любимата си марка и само няколко месеца по-късно да притежават вече остаряло устройство, едва ли може да се нарече задоволително.