Galaxy Note 7 изяде печалбата на Samsung Mobile за Q3 на 2016

Samsung Electronics обявиха финансовите си резултати за Q3 на 2016 година и те са точно толкова тъжни, колкото се очакваше. Последният флагман на корейците, Galaxy Note 7, превърна мобилния им бизнес от златна мина в истинска трагедия. Samsung се разминават на косъм от загубата и отбелязват едва 87 милиона долара оперативна печалба за цялото тримесечие.

Въпреки, че въпросните 87 милиона долара изглеждат като солидна сума, имайте предвид, че Samsung имаха 4.32 трилиона вона (3.79 милиарда долара) печалба за Q2 и 3.89 трилиона (3.42 милиарда долара) печалба за Q1. Сравнено с едва 87 милиона долара – сами виждате, че няма база за сравнение.

За щастие, другите подразделения на Samsung са се справили доста добре и благодарение на тях, компанията отбелязва обща оперативна печалба от 5.2 трилиона вона (около 4.5 милиарда долара). Резултатът също е сериозен спад на фона на изминалите тримесечия, но положението е далеч от катастрофално.

Galaxy Note 7 се превърна в най-големият кошмар за Samsung. След поредица от възпламенили си устройства, подмени, изземването им, компанията официално преустанови продажбата на модела. Galaxy Note 7 вече не съществува…

Все пак, можете да видите нашето Galaxy Note 7 видео ревю – все пак, смартфонът бе страхотен и си струва, да бъде видян.