LG представиха G Pro 2 официално. Ето 6 неща, които трябва да знаете за него

    Както и очаквахме, LG представиха официално G Pro 2 в Корея. Наследникът на Optimus G Pro е едно от най-добрите устройства правени някога и има възможности, които липват дори на Galaxy Note 3. Ето и кратък списък с шестте ключови неща за устройството:

    1. Процесор и памет

    G Pro 2 разполага с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 на 2.26GHz, графичен ускорител Adreno 330, както и 3GB RAM. Вградената памет е 16GB или 32GB, при това е налице и слот за microSD карта.

    2. Екран

    Големият смартфон предлага 5.9 инчов Full HD (1920×1080) IPS дисплей с рамка около него от само 3.3мм. Това от своя страна го поставя на първо място в индустрията с отношение “екран към рамка” от 77.2%.

    3. Звук

    Сравнен със своя наследник, G Pro 2 има 30% по-силен звук. LG са постигнали това чрез използването на по-тесни 1W Hi-Fi високоговорители, които обещават да предоставят на потебителя страхотен и изчистен звук със силен бас.

    4. Камера

    На гърба си смартфона разполага с 13MP камера с OIS+ технология, добавяща софтуерна anti-shake функция към вече вградената в самия камера модул хардуерна такава. Камерата може да снимка 4K видео, както и такова със забавен кадър при 120fps. В допълнение, софтуерът включва възможности като Magic Focus, Natural Flash, Flash for Selfie и Burst Mode. Фронталната камера е 2.1MP.

    5. Софтуер

    Версията на Android е 4.4 KitKat с допълнително наложен от LG интерфейс. Може би най-интересната възможност е Knock Code, която позволява устройството да бъде отключено чрез едно докосване на екрана в която и да е от 86367 комбинации. Отделно потребителите могат да заключват и различно съдържание в смартфона като снимки, видео, файлове и други.

    6. Наличност

    Все още не се знае кога модела ще бъде наличен.

    Да не забравяме само да споменем за батерията, която ще бъде с капаците 3200mAh. Размерите на G Pro 2 са 157.9 х 81.9 х 8.3мм, а теглото му е 172гр.