Как да инсталираме custom Freedom ROM на Samsung Omnia 7 и Focus

Колегите от addictivetips.com са публикували подробно описание как можете да инсталирате custom ROM на Samsung Omnia 7 и Samsung Focus. За целта първо трябва да инсталирате bootloader-ът MAGLDR.

Екипът на 359GSM.com, Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да нарушите гаранционните си условия. Екипоът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени телефони! Правите това на Ваш собствен риск!

Как да инсталираме MAGLDR:

1. Свалете прикаченият zip файл в края на първия пост. Файлът се казва “DFT Summy Rainbow.zip”.

2. Уверете се, че на вашия компютър са инсталирани драйвери за Samsung. Ако нямате драйверите, можете да ги свалите от тук.

3. Extract-нете инструмента Sammy Rainbow и го стартирайте.

4. Свържете телефона с компютъра чрез USB, след това го изключете.

5. Когато на екрана се появи надписът „Good Bye“, влезте в режим download като ед-новременно натиснете бутоните Power, бутонът за намаляване на звука и бутонът за камерата. Следвайте инструкциите на Sammy rainbow, като продължите да натискате бутона Next, докато видите съобщение, че успешно сте приключили.

6. Телефонът ви ще се рестартира. Вече сте инсталирали MAGLDR на своето устройс-тво.

Как да стартираме MAGLDR:

1. Изключете телефона, след това влезте в Clear Storage менюто (където ще видите въпроса дали искате да форматирате устройството. За целта натиснете едновре-менно бутоните Power, бутона за увеличаване на звука и бутона за камерата.

2. Когато видите съобщението за форматиране на екрана на тлефона, натиснете бутона Back (назад). Преди да правите каквото и да било, изчакайте Samsung драйверите да бъдат открити от инструмента.

Как да flash-нем custom ROM на Samsung WP7 като използваме MAGLDR:

1. За момента единственият custom ROM за собствениците на Samsung WP7 устройства от първо поколение е Freedom. Можете да го свалите от xda developers.

2. Един от свалите файловете е с име “DFT_WPI_SAM1.exe”. Стартирайте го.

3. Влезте в MAGLDR по описания по-горе начин. След това натиснете Next в WPI_SAM wizard.

4. Приложението ще ви преведе през процедурата по flash-ване. След като телефонът се рестартира, Freedom ROM-ът ще бъде инсталиран на вашия телефон.