Груповият иск срещу Apple, свързан с Error 53 кода, вече е официален

  В случай, че сте iOS потребител, най-вероятно наскоро избухналият скандал в мрежата, свързан с появата на “Error 53” кода, Ви е възмутил. И това е напълно нормално – огромен брой потребители, не са доволни. Ако пък очаквате съдебно дело по темата – вече го има.

  Делото е било заведено в края на миналата седмица от базираната в Сиатъл адвокатска кантова Pfau Cochran Vertetis Amala (PCVA). Делото твърди, че “Error 53” кодът, която буквално чупи смартфоните, които са сменили Touch ID бутони в неоторизиран сервиз, е пример за товал колко опиянени от властта са Apple.

  Прекалено голямата власт и контрол, лесно може да премине в злоупотреба. Error 53 кодът на Apple, за който делото претендира за обезщетение, представлява контрола на Apple, които прехвърля нормалните граници. Error 53 кодът е резултат от вградена функция в iOS операционната система на Apple, който засяга iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s и iPhone 6s Plus смартфоните. Кодът е засегнал хиляди, които вече са увредени, след актуализиране на операционната система или от възстановяване от Backup. Ищците са похарчили стотици долари за покупка на смартфони, след което те са станали безполезни.

  Целта на PCVA е от делото да получат над 5 милиона щатски долара за щети в незабавна помощ, за потребителите, както и премахване на Error 53 кода, за да се позволи ремонта на Touch ID сензора от външни сервизи.

  Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

  Изглежда, че Error 53 кодът, сериозно нажежава обстановката около Apple. Какво мислите Вие? Възможно ли е, това да навреди на компанията и колко?