Статии

 
 

Мобилна augmented reality навигационна система AugSatNav

29.12.2011 15:15
 

Augmented reality приложението AugSatNav е съвместимо с Android OS (версия 2.0 или по-нова) и превръща

смартфона ви в една подръчна навигационна система. Може да я използвате винаги и навсякъде, когато имате нужда от упътване, за да достигнете до желаното от вас място или обект. С него никога няма да се изгубите, когато ви се налага да се движите из непознати за вас райони. Когато потребителят стартира приложението и насочи камерата на мобилното си устройство в определена посока, върху екрана в реално време се визуализира навигационна пътна информация, свързана с предварително избрания маршрут, по който да се движи. Ярка бяла линия подчертава трасето, което трябва да се следва. Там, където предстоят завои или рязка смяна на посоките, 3D стрелки своевременно ви предупреждават, за да не ги пропуснете.

Приложението поддържа два режима - за шофиране и за пешеходци. По този начин, може да ви свърши чудесна работа дори когато сте навън на разходка (пеш). Един от недостатъците му е, че при шофиране, когато водачът пътува сам без спътници в автомобила, той би се затруднил да го използва без асистиране от друг човек. Не е необходимо да се ползват карти и да се следват гласови инструкции. Разработката позволява с камерата на смартфона да се правят снимки и видео на трасето по време на употреба.

AugSatNav ползва GPS. Необходима е интернет връзка и добре заредена мощна батерия на смартфона. Разработчиците му от компанията Phyora работят по неговото оптимизиране и подобряване и често го актуализират чрез подобрени версии. Може да го свалите безплатно от Android market.

Източник: markerlessar.com

Тагове: android, Augmented Reality, AugSatNav, навигация

 
Последни приложения:Демонстрация на приложението...Демонстрация на приложението...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android... Най-гласувани:Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта Doom за...Демонстрация на приложението...Демонстрация на приложението...
 
comments powered by Disqus
 
Прочетена: 46967 пъти.
 
loading