Foxconn затваря временно завод в Китай след побой с 2000 участници

    Foxconn е замразил производството в завода в Китай след случай на насилие, което е ескалирало и в него са се включили около 2 000 работници. Наложило се е да се намеси полицията. Около 40 човека са ранени. От Foxconn споделят, че нещата са започнали като личен спор. Китайските медии твърдят, че нещата са започнали с конфликт между работници и собственик на ресторант. Foxconn помага на полицията с разследването. Говорител на Foxconn споделя: „Искаме да дадем време на хората, за да се успокоят“.

    От местните доклади научаваме, че към 11 часа вечерта в неделя е започнала битка между враждуващи групи работници. Нещата са се развили в близост до служебни спални помещения. Около 3 часа през нощта насилието е било потушено. Има арестувани.

    Foxconn е една от компаниите, участващи в производството на iPhone 5. От компанията не потвърждават дали производството на iPhone 5 ще бъде засегнато от временното затваряне на завода. Има предположение, че в конкретния завод се произвеждат Nintendo Wii и други устройства, различни от iPhone 5.