Google Maps, Chrome и YouTube ще могат да се използват офлайн

    В стремежа си, да са максимално полезни, на I/O конференцията за разработчици, Google обявиха и намеренията си, да предоставят офлайн достъп до Google Maps, Chrome и YouTube.

    Скоро ще има версия на Chrome, което ще позволи на потребителите да запазват уеб страници за офлайн преглед. Това може да не звучи кой-знае-колко хай-тек, но със сигурност е добре да го има.

    Ситуацията с Maps и YouTube е “друга бира”…

    YouTube Offline поддържката стартира с YouTube Music. Вече ще има и опция за запазване на видео за преглеждане офлайн, в продължение на 48 часа. Изключително удобно, ако Ви предстои пътуване и нямате постоянен и бърз достъп до интернет. YouTube Offline ще бъде достъпна за всички Android устройства с Android 4.4 KitKat и по-нови.

    Google Maps отчасти и сега поддържа офлайн режим на употреба, но не на всички локации. Сега, поддръжката става малко по-официална. Ще можете да свалите карти по Ваш избор и да получавате офлайн информация за избран от Вас маршрут, ревюта на локации и други. Естествено, ще има и turn-by-turn навигация. Google Maps Offline ще се появи “по-късно тази година” и ще работи за всяка точка на света.