Huawei разработват собствен гласов асистент

Huawei вече заеха престижното трето място, сред топ производителите на смартфони в света, но амбициите им изобщо не приключват с това. Сега, китайците планират да развият свой собствен гласов асистент, който да се конкурира със Siri на Apple, Alexa на Amazon и Google Assistant на Google.

Оказва се, че над изкуствения интелект на Huawei работят над 100 инженера. Според източници на Bloomberg, Huawei планират първоначално да предложат поддръжка на китайски за потребителите в Китай, докато смартфоните за пазарите извън Китай, да продължат да използват Google Assistant и Alexa на Amazon.

Ричард Ю от Huawei споделя, че амбициите на компанията са, да станат смартфон производител номер 1 в света през 2021 година. За да ги постигнат, те трябва да пробият на пазара в Щатите и това е най-голямият им приоритет.

Не пропускай:  [PR] Започнаха продажбите на Huawei Mate 10 lite в България

Ето и нещо забавно. Вероятно за да се оприличат и доближат максимално до Apple, Huawei наскоро са стартирали рекламна кампания с участието на Джъстин Лонг, познат от популярните “Get a Mac” реклами на Apple. В рекламата по-горе, Лонг рекламира новия Huawei Mate 9.