LG ще представят универсална White Card за разплащания на MWC 2016?

    Още миналата година писахме, че LG планират да представят своя собствена G Pay система за мобилни разплащания, която да се конкурира със съществуващите такива на Apple, Google и Samsung. Нещо повече, слуховете тогава предричаха анонса на G Pay преди края на 2015 година, което очевидно не се случи…

    Сега, корейският Electronic Times съобщава, че името на разплащателната услуга ще е LG Pay (без G) и дори няма да се изисква смартфон, за да я използвате. Вместо това, потребителите ще могат да заменят всичките си кредитни и дебитни карти с една универсална “White Card“.

    LG Pay White Card ще е подобна по размер със стандартната кредитна карта, но ще разполага с малък и енергоефективен LCD дисплей, конектор в левия си край и два бутона в дясно. Дисплеят ще показва на потребителя, коя от картите му е избрана за дадено разплащане, а двата бутона (наляво и надясно) ще предоставят опция за заключване на картата и за превключване между сметките. Конекторът пък ще позволява смяна на самите въведени карти.

    Въпреки, че идеята не е нова, потребителите ще имат възможността да се възползват от една “универсална карта”. Това предполага познат метод за използване, което би улеснило приемането на метода на LG от потребителите.

    Според източниците, LG ще представят своята White Card на MWC 2016.