Pro Evolution Soccer 2012 за Xperia PLAY – ексклузивно от Sony Ericsson

    На 7 ноември Sony Ericsson обяви, че Pro Evolution Soccer 2012 (PES 2012), най-новото заглавие от известната футболна серия KONAMI, ще бъде достъпно за Xperia™ PLAY.

    В PES 2012 са включени подобрения към предшественика му PES 2011, в това число подобрен игрови AI, скорост, анимация и физика, както и оптимизирани PlayStation® сертифицирани контролери, коитo осигуряват реалистично изживяване по време на игра. Обявените характеристики на заглавието бяха приети изключително добре както от феновете така и от критиците.

    Също така, PES 2012 ще получи ексклузивен лиценз от УЕФА и по-специално Шампионската лига на УЕФА, Лига Европа на УЕФА и Суперкупата на УЕФА.

    „PES 2011 бе популярнo заглавиe в Xperia™ PLAY и показа колко важни са специалните игрови контролери при спортните заглавия, където уменията и техниката изискват контролери с допълнителнa чувствителност,” коментира Тим Харисън, мениджър маркетинг и стратегическо планиране на съдържанието за Sony Ericsson. „PES 2012 е още една стъпка в посока развитието на този легендарен футболен франчайз и е гаранция за ангажимента ни към изграждането на уникална игрова екосистема за Xperia PLAY.”

    „Многообразието от нови функции, подобрена графика и интерактивност превръщат PES 2012 във вълнуващо изживяване за феновете на PES – и стари и нови,” каза Филип Рапе, мениджър мобилни технологии в Konami Европа. „За нас е удоволствие да работим със Sony Ericsson и да предложим тази нова версия на известния франчайз за Xperia™ PLAY.”

    Xperia™ PLAY е атрактивна платформа за разработчици на игри, както от потребителска гледна точка, така и по отношение на възможности за даунлоуд. Общо 80%* от собствениците на устройството играят поне веднъж на ден (осем пъти повече в сравнение с данните за други водещи смартфони), като 75%** от даунлоуда на игри е платено съдържание. За сравнение, средното ниво на сваляне на платено съдържание при останалите телефони висок клас е 25%.

    Първоначално PES 2012 ще се предлага изключително за Xperia™ PLAY, след което ще бъде налична за други Android устройства. За повече информация, разгледайте блога за нови продукти на Sony Ericsson на адрес: http://blogs.sonyericsson.com/products