Twitter 2.0 за BlackBerry смартфони – Trends и Shortcuts

    Наскоро излезе версия 2.0 на Twitter приложението за BlackBerry. Новата версия включва промени в интерфейса, както и нови възможности. Колегите от blackberry.com са обърнали специално внимание на Trends възможностите, които са променени в новата версия.

    Trends 101

    Първото нещо, което се забелязва след логване в Twitter 2.0 приложението за BlackBerry са новата цветова схема и промените в лентата за навигация. Една от иконките в лентата за навигация дава достъп до Trends, което е страхотна възможност, позволяваща на потребителите да видят за какво говорят хората в Twitter. Когато натиснете бутона Trends, ще бъдат показани световните тенденции. Потребителите имат възможност да видят за какво се говори на конкретно място, например в държавата или града, в който се намират. За да видите наличните места, натиснете етикета, на който пише Worldwide. Ще се отвори екран, на който са показани наличните държави и градове в тях, от тук можете да изберете държавата или града, за който искате да видите тенденциите. След като изберете град/държава, ще се визуализират най-обсъжданите теми на конкретното място. Ако изберете тема, приложението ще визуализира какво са споделили потребителите по тази тема. Потребителите имат възможност да запазят конкретна тема и по-късно да видят какво е говорено по тази тема. Това става с опцията Save This Search. Запазените търсения могат да бъдат намерени от Search иконката.

    Shortcut-и

    В приложението Twitter 2.0 за BlackBerry са включени различни shortcut-и, които улесняват работата с него. Трябва да имате предвид, че в зависимост от езика, на който пишете, може да има разлика в shortcut-ите във вашето приложение. А ето и самите shortcut-и:

    При BlackBerry смартфон с пълна QWERTY клавиатура – например BlackBerry Bold 9780

    – За да отговорите на директно съобщение или tweet, маркирайте директното съобщение или tweet. Натиснете R.

    – За да отговорите на всички хора, споменати в tweet, маркирайте tweet-а. Натиснете L.

    – За да публикувате отново tweet, маркирайте този tweet. Натиснете F.

    – За да напишете tweet, натиснете C.

    – За да напишете директно съобщение, в екрана Direct Messages, натиснете C.

    – Да за обновите показаните съобщения в Twitter, натиснете D.

    При BlackBerry смартфон с SureType клавиатура – например BlackBerry Pearl 9100

    – За да отговорите на директно съобщение или tweet, маркирайте директното съобщение или tweet. Натиснете ! (бутонът с удивителен знак).

    – За да отговорите на всички хора, споменати в tweet, маркирайте tweet-а. Натиснете ? (бутонът с въпросителен знак).

    – За да публикувате отново tweet, маркирайте този tweet. Натиснете . (бутонът с точка).

    – За да напишете tweet, натиснете , (бутонът със запетайка).

    – За да напишете директно съобщение, в екрана Direct Messages, натиснете , (бутонът със запетайка).

    – Да за обновите показаните съобщения в Twitter, натиснете 5 (бутонът с цифра 5).

    Списък с всички shortcut-и може да бъде намерен в упътването за Twitter 2.0 за BlackBerry. Това упътване може да бъде видяно на адрес http://docs.blackberry.com.