Apple прекратиха акаунта за разработчици на Epic Games

В средата на този месец, Apple заявиха, че ще прекратят акаунта за разработчици на Epic Games, ако Fortnite приложението продължи да нарушава правилата на App Store. Е, това вече е факт.

Fortnite играта не е налична в App Store от около две седмици. Налични обаче бяха други заглавия на Epic Games – Battle Breakers и Infinity Blade Stickers например. Сега, след прекратяването на акаунта за разработчици на Epic, тези игри също не са налични в App Store. Въпреки това, тези потребители които имат инсталирана Fortnite играта на iPhone – все още могат да играят. Щом поради някаква причина я деинсталират – тогава и предвид съдебните битки между двете компании – вече няма да могат да я инсталират.

Не пропускай:  Apple обявиха Time Flies събитие за 15 септември

Apple коментираха, че биха приветствали Epic Games обратно в iOS, само и единствено ако премахнат опцията за директно плащане в играта, която заобикаля правилата им. Epic отказаха. Fortnite (поне за момента), е минало за iOS устройствата.

Epic Games

Epic Games са изпратили мейли до играещите на Fortnite за iOS и са обвинили Apple, че “са блокирали Fortnite”, за да им попречат да “спестят пари на потребителите”.

Apple направиха това:

Без да изпращат мейли към никой, Apple са предприели кампания и препоръчват PUBG Mobile на потребителите в App Store.