Статии

 
 

Демонстрация на приложението за Android OS - Fennec (Pre-Alpha version)

18.05.2010 11:53
 
Здравейте приятели. В това видео ще видите предварителната алфа версия на Fennec, мобилната версия на браузърът Mozilla Firefox.
Самата демонстрация сме направили на Nexus One, защото приложението има изискване към Android OS да бъде минимум 2.0.
Приложение наистина все още не е много стабилно (все пак е pre-alpha), забива на моменти и е доста ограничено откъм възможности. Но тук целта е да видим как ще изглежда то, какъв интерфейс ще има, какви екстри ще предложи в бъдещата финална версия.
Видимо е, че интерфейсът е целенасочено опростен и изчистен – нямате никакви излишни бутони на екрана, докато не слайднете в дадена посока и не ви се покажат. Когато слайднете надясно, се показват отворените прозорци, както и бутонче за отваряне на нов. При слайд наляво, се показват бутон за добавяне на страницата към Favorites, бутон за настройките, както и навигационни бутони Back и Forward. Fennec може да се похвали с възможността за сваляне на допълнитени добавки (add-ons), с които потребители на Firefox са свикнали отдавна и правят браузването още по-приятно. В тази версия имате инсталирани Google Search, Wikipedia Search и други. Може да инсталирате допълнителни от сайта с добавки на Mozilla. Друг важен момент е, че във финалната версия ще имате двупосочна синхронизация между Fennec и Firefox на посетените от вас сайтове, запаметени пароли и т.н. С две думи – търсите нещо в интернет на своя компютър през Firefox, налага Ви се бързо да излезете от вкъщи, отваряте Fennec на вашето Android устройство и в движение си довършвате работата от момента, в който сте я прекъснали.
Fennec със сигурност ще бъде една чудесна алтернатива на вградения браузър на всички Android устройства. За феновете на Firefox да имат подобно приложение на своите телефони ще е направо като сбъдната мечта. Остава само да се надяваме да го видим на бял свят по-скоро.
 

Тагове: android, Fennec

 
Последни приложения:Мобилна augmented reality навигационна...Демонстрация на приложението...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android... Най-гласувани:Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта за Android...Демонстрация на играта Doom за...Демонстрация на приложението...Демонстрация на приложението...
 
comments powered by Disqus
 
Прочетена: 8744 пъти.
 
loading