iPad 2 е наистина различен – част 3/3

    Софтуер:
    iOS 4.3
    Огромни подобрения в работата на Safari браузъра. Javascript два пъти по-бърз от преди. Това разбира се, донякъде ще се дължи и на по-добрия процесор и графичен ускорител.
    Споделяне на снимки и стриймване на видеа през Airplay от iPad към Apple TV.
    Най-вероятно ще има възможност да се избира откъде да става заключването на екрана (от портретен към landscape mode и обратно) – дали от хардуерния бутон (както беше при iOS3.2) или софтуерно (при iOS4.2.1). Това наистина е готино – малко ни беше неудобно за заключваме екрана със софтуерния бутон.


    Идва Photo Booth – популярна OS X програма. Подсказка – с нея можете да направите някой ваш приятел да изглежда… хм… да го наречен странно .


    Идва и Facetime. Ще можете да използвате Facetime между iPad 2 и iPhone 4, iPhone 4 и Mac, iPad 2 и Mac и т.н.
    iOS 4.3 ще излезе на 11 март (след 9 дни) и ще можете да я сложите на iPad, iPhone (вероятно ще работи добре на iPhone 3GS и iPhone 4) и iPod Touch (3то и 4то поколение).

    Стийв Джобс представя и две приложения:
    1. iMovie за iPad. Програмата е известна и работи на всички Mac компютри. Слави се с многобройните си и красиви ефекти при обработка на видео. Поддръжка на Airplay, HD видео споделяне.



    2. Garage Band за iPad. Програма за свирене на музикални инструменти. Уникална е функцията, да се разпознава силата на натиск и съответно да изсвирва различен тон. Наистина звучи добре нали? Garage Band поддържа и запис на изпълнението при всеки инструмент. Бутона за запис се намира в горната част на екрана. Поддържа до 8 tracks. Сийв Джобс ни кара да си представим колко много часове ще прекарат тийнейджърите пред тази програмка упражнявайки се в свирене… Интересно.. Дали да очакваме още едно състезание в youtube подобно на това от преди няколко години с Ocarina за iPhone? Garage Band ще се появи също на 11 март и ще струва 4.99 долара.



    Заключителните думи на Steve Jobs са както винаги много силни: „По-лек, по-бърз, по-тънък. Камери и жироскоп. iOS 4.3 (Facetime и Photobooth), iMovie и Garage Band, 65 000 приложения за iPad. Отново 10 часа работа на батерията. Същите цени. Черен и бял. Умни калъфи. Мислим, че 2011 година… е годината на iPad 2.”

    “””