iFixit разглобиха Apple AirTag тракера – целият корпус служи за говорител и може да се пробие дупка

На 21 април, Apple проведоха пресконференция, на която представиха новите Apple AirTag. Цената за един брой е 29 долара (в САЩ), поддържа се ултрашироколентова радио технология (UWB) и може да издава звук. Целта е ясна – могат да бъдат поставени на ключодържател, портфейл или друго, и съответно да бъдат лесно локализирани.

iFixit наскоро са разглобили Apple AirTag, като по този начин ние можем “да надникнем” компонентите му. Естествено AirTag на Apple използват стандартна CR2032 батерия, която според компанията би трябвало да издържи около година (след това, лесно може да се замени).

AirTag на Apple включва медна намотка в центъра и магнит в горния край на корпуса. Компактните размери на устройството, са принудили Apple да използват целия корпус на AirTag като високоговорител, който да издава звук.

Виж още:  [видео] Ето как би могъл да изглежда следващия iPhone 13 Pro Max

Също iFixit отбелязват, че има къде да се пробие дори дупка в Apple AirTag, без да се повреди платката му. Това разбира се, би помогнало при закрепване на AirTag към ключодържател, домашен любимец и където още пожелаете – без да закупувате допълнителен аксесоар.