iPhone X не работи коректно на студено. Apple обещават фикс

Някои потребители в мрежата, са открили софтуерен бъг, който кара iPhone X да “замръзва” при ниски температури. Потребител в Reddit коментира ситуацията:

“Буквално отнема 2 секунди от излизането на студено и дисплеят на iPhone X спира да реагира”

В рамките на няколко часа, темата в Reddit натрупва стотици коментари. Някои потребители съобщават, че са изпитали същия проблем, докато други нямат подобни оплаквания. Общото заключение гласи, че iPhone X работи добре на закрито, но щом излезе на открито при студено време – дисплеят му спира да реагира за известно време.

Apple препоръчват на потребителите да използват iOS устройствата си на температура между 0 и 35 градуса по Целзий. Компанията предупреждава, че работата извън този температурен диапазон, може да доведе до промяна в поведението на устройството. Въпреки това, потребителите до сега, не са се оплаквали от проблем с работата не iPhone при малко по-студено време.

Не пропускай:  След като се присмиваха на Apple, Samsung също ще премахнат 3.5м жак от следващата година

В изявление, предоставено на Gizmodo, Apple са уверили потребителите, че ще решат проблема с “предстояща актуализация на софтуера”, което на практика потвърждава, че става въпрос за софтуерен проблем.

“Наясно сме със случаите, в които екранът на iPhone X временно ще спре да реагира, след бърза промяна в студена среда. След няколко секунди, той отново ще функционира напълно. Това ще бъде разрешено в следващата актуализация на софтуера”

Междувременно, потребителите страдащи от проблема, са открили супер елегантно решение. Забелязали са, че простото заключване и отключване на екрана “работи” и дисплеят на iPhone X отново работи без проблем.