Изтече новото USB-C зарядно за iPhone

В мрежата изтекоха снимки на новото, бързо зарядно на Apple за iPhone. Според потребителя пуснал изображенията, става въпрос за прототип на 18 ватовия адаптор на Apple, който компанията се кани да предлага със следващото поколение iPhone (вероятно и с iPad).

Последното поколение iPhone (iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X), поддържат бързо зареждане, но не и със стандартния адаптор за зареждане в комплекта. За да зареждат наистина бързо, въпросните смартфони се нуждаят от друго “зарядно”.

Според слуховете до момента, Apple ще предлагат новите iPhone-и с нов адаптор, който поддържа бързо зареждане и нов кабел – от USB Type-C (зарядното) към Lightning порт (смартфона). Информацията не е потвърдена официално, но ето че вече има снимки на самия адаптор.

Виж още:  iPhone 13 ще работи с Apple A15 чипсет, разработен по 5nm+ технологичен процес

Текстът в долната част на адаптора потъврждава, че това е прототип с номенклатурен номер A1720 и ще поддържа изход 5V на 3А (15W) или 9V на 2A (18W). Разбира се, не е задължително финалната версия да изглежда по този начин, но е добре да знаем че съществува.