Скоро Nokia N8-01 със Symbian Belle (Symbian^4)

    След като Nokia аутсорснаха развитието на Symbian на Accunture, имаше предположения, че от Accunture са сключили 5 годишен договор относно развитието на Symbian. Symbian Belle е следващият голям ъпдейт, който впрочем трябваше да се появи през втората половина на 2010 година. Изглежда, че Nokia N8-01 ще бъде първият телефон, който ще дебютира с новата Symbian Belle фабрично. От Nokia смятат, че Android потребителите ще харесат Symbian Belle… Интересно.. Ще очакваме с нетърпение.

    Очаква се Symbian Belle да може да прави всичко, което може Android 2.3 (aka Gingerbread). За Nokia N8-01 се знае много малко, но е ясно, че ще има qHD чувствителен на допир екран. За съжаление не се споменава колко инча ще бъде, но можем да се надяваме на 4 инчов (както при Nokia E7).

    Докато може много да се спекулира на тема хардуер и доколко добре ще се справят Nokia с конкуренцията на сегашните двуядрени телефони, интересен е и въпросът дали Symbian Belle ще може да се конкурира с iOS 5 или Ice Cream Sandwich?