Ревюта

 
 

Nokia N8 Видео Ревю

26.10.2010 16:08
 

Nokia N8 Видео Ревю.

Здравейте, в това видео ревю. се опитахме да бъдем крайно безпристрастни,

за да можете да си създадете собствено впечатление от устройството, преди да чуете нашето мнение...

Съдържание:

1. Дизайн и Окомплектовка

2. Акценти и Камера

3. Browser и Multitasking

4. Мултимедия

5. Адресна книга и Widgets

6. Игри

7. Лично мнение

 

В окомплектовката ще видите:

1. Nokia N8

2. HDMI кабелен адаптор CA-156

3. USB On-The-Go кабелен адаптор CA-157

4. USB към microUSB кабел за връзка с компютър CA-179 (зарежда от USB)

5. Слушалки тип "тапи" с модул за управление на плеъра WH-701

6. Високоефективно зарядно устройство AC-15 (2mm)

7. Книжка с упътване

Сега нека започнем с нещата, които ни харесват в Nokia N8:

1. Алуминиев корпус
2. 12MPx камера с широкоъгълна оптика на Carl Zeiss с ксенон светкавица и физически по-голяма матрица водеща до по-малко електронен шум при големия брой мегапиксели.
3. USB-On-The-Go функция,което е една разкошно реализирана идея
4. HDMI + адаптор в комплекта
5. FM радио и FM трансмитер
6. Flash Lite 4.0
7. Капацитивен Amoled дисплей
8. WiFi b/g/n
9. Bluetooth 3.0
10. Хардуерен графичен ускорител, поддържащ OpenGL 2.0
11. Леки промени в юзър интерфейса-а (главно при навигация),
a) винаги сме се оплаквали от навигирането с единичен и двоен клик в различните секции на менюто – при Symbian^3 това е оправено
b) Оплаквахме се, че в менюто на телефона, скрол-а в предните версии на Symbian е нелогичен – при Symbian^3 и това е коригирано.
c) Визуални подобрения в интерфейса на музикалния плеър и мултитаскинга

12. Зареждане от USB кабела
13. Фабрична DivX/Xvid поддръжка
14. GPS с включена безплатна доживотна гласова навигация от Ovi

Какво не ни хареса:
1. Основен недостатък според нас е операционната система и интерфейсът. Има леки подобрения в навигацията, но като цяло "новата" Symbian^3 не може да се сравнява с другите операционни системи от гледна точка на User Experience. Имаме предвид iOS, Android, WebOS, Bada.
2. Internet browser-ът работи бързо, но не може да предложи комфорта при браузване на изброени по-горе операционни системи.


Видно е, че са ни харесали доста неща в N8. Повече са от тези, които не са ни харесали. Nokia N8 наистина е най-добрата Nokia към момента. Nokia N8 е най-добрият Symbian към момента. В един свой свят, свят пълен със Symbian модели на Nokia, N8 е безспорен лидер и несъмнено грабва приза на победител. Само че, ситуацията не е точно такава... Много отдавна не са само Nokia на пазара и смартовете не използват само Symbian OS.. Спокойно - няма да намесваме iPhone и неговата операционна система.. Няма да намесваме и Google с тяхната Android OS.. Предполагаме за всички е ясно, че няма смисъл да сравняваме горните две операционни системи със Symbian^3. Въпреки доминиращата си позиция като пазарен дял, Symbian губи като интерфейс и User Experience. Въпрос на време е да загуби и лидерството. В случая сме по-скоро разочаровани от фактa, че пазарният лидер, световният N1, вече трета година не може да направи това, което постигнаха Samsung с тяхната Bada и Palm с тяхната WebOS от раз.. Тъжно е..

Ето малко история... Преди около половин година (април месец), от Nokia обявиха N8 с цялата красота на „новата” Symbian^3 OS и 12MPx камера. Впоследствие се разбраха и детайли около модела, а именно процесор ARM11@680MHz и 256MB RAM. Реакцията в медиите беше мигновена – просто не отива на един флагман да има такъв процесор като архитектура и честота... От Nokia отвърнаха на удара с едно изречение: Nokia N8 ще струва едва 370 Евро. Погледите отново се събраха и вече към N8 се гледаше като на бъдещия бестселър...

Ето ни сега и тук, държим N8 в ръцете си и цената му към момента е над 1200лв. Разбираме, че е нов модел на пазара и вероятно съвсем скоро цената му ще падне. Но кога и с колко? Ще може ли N8 да се пребори с конкуренцията към края на 2010 година? Нашият отговор е „Не”. Nokia N8 несъмнено е страхотен камерафон, има забележителната USB-On-The-Go функция, но не е готов да се пребори с конкуренцията. Излизането на 32GB версия на модела също не би помогнала. Ние смятаме, че основната пречка за успеха на модела е остарялата вече операционна система Symbian (било то и Symbian^3) и това може да се компенсира единствено с цена. При цена от 1200лв и нагоре – не можем да Ви препоръчаме този модел. Препоръчваме Ви го на цена 800-850лв.

А сега ще се обърнем към тези, които са свикнали със Symbian OS и много държат на перфектната камера в мобилния си телефон:
Всички знаем, че „перфектният Смартфон” не съществува.

Всеки модел акцентира на различни функционалности, като по този начин в дадено отношение превъзхожда конкурентни модели. Случаят с Nokia N8 е същия. Имате страхотна 12MPx камера, видео запис със 720p при 25 кадъра в секунда, който можете да прехвърите директно на телевизора през HDMI (като за целта имате включен в комплекта адаптор). Имате и пълен набор от всички съвременни ектри за мобилен телефон. Ако на всичко отгоре сте и фен на Symbian OS или на Nokia – можете да сметнете нашето мнение по-горе за погрешно или неточно... Няма проблем – затова има разни хора и разни вкусове. Ако разпознавате себе си в това описание, то Nokia N8 е точно за вас!


Nokia N8 Пълни характеристики

 
Последни статии:Huawei Honor 8 видео ревю - вълшебен...Apple Watch Series 2 Nike+ видео ревю...iPhone 7 видео ревю - фейслифт...DTEK50 видео ревю или вторият...Galaxy Note 7 видео ревю или...
Най-гласувани:Privileg TV3 Wi-Fi Видео ревюNokia 5800 XpressMusic Видео РевюLG KM900 Arena Видео РевюApple iPhone 3GS Видео РевюNokia N97 Видео Ревю
 
comments powered by Disqus
 
Прочетена: 65535 пъти.
 
loading