Открий новата ера на Mobile AI със серията Samsung Galaxy S24

Samsung Electronics Co., Ltd. представи днес Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ и Galaxy S24, разкривайки изцяло ново мобилно изживяване с Galaxy AI. Серията Galaxy S проправя пътя към нова ера, която ще промени завинаги възможностите на мобилните устройства в услуга на потребителите. AI подобрява още повече почти всяко изживяване със серията Galaxy S24 – от комуникацията без граници с помощта на интелигентни текстови съобщения и превод на разговорите до максималната творческа свобода с ProVisual Engine на Galaxy и избора на нов стандарт при търсенето, който ще предложи нов начин на потребителите на Galaxy да откриват света около себе си.

„Серията Galaxy S24 променя връзката ни със света и слага началото на следващ етап в мобилните иновации“, споделя ТМ Рох, президент и ръководител на бизнес направлението Mobile eXperience в Samsung Electronics.

„Основата, на която стъпва Galaxy AI, е резултат от нашите традиции в иновациите и детайлното разбиране на начина, по който хората използват телефоните си. Щастливи сме, че потребителите ни в целия свят откриват нови възможности всеки ден с помощта на Galaxy AI.“

Превръщаме всеки ден в епично изживяване

Galaxy AI предлага интелект, чиято цел е да подобри всеки един аспект от живота ни и особено най-важната роля, изпълнявана от телефоните: комуникацията. Когато трябва да преодоляваш езикови бариери в общуването, Galaxy S24 има най-лесното решение досега. Говори с колеги или приятели в чужбина. Направи резервация, докато си на почивка в друга държава. Няма невъзможни неща с Live Translate, собствено приложение за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време. Не се изискват приложения на трети страни, а AI на устройството запазва разговорите изцяло защитени.

С помощта на Interpreter разговорите на живо могат да бъдат превеждани незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Функцията работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.

С Chat Assist можеш да избираш перфектния начин на изразяване за съобщения и други приложения, за да постигаш целите си в общуването, независимо дали става въпрос за любезно съобщение до колега, или за кратка и грабваща вниманието фраза за социалните медии. AI, вграден в Samsung Keyboard, може също така да превежда съобщения, имейли и много други на 13 езика и в реално време. В автомобила Android Auto автоматично ще обобщава входящите съобщения и ще предлага подходящи отговори и действия, като например да изпратиш очакваното си време на пристигане. Така оставаш постоянно във връзка, но запазваш концентрация върху шофирането.

Функцията Note Assist в Samsung Notes предлага нови възможности за добра организация, като например генерирани с AI обобщения, създаване на шаблони, които улесняват воденето на бележки чрез предварително изготвени формати, както и създаване на заглавни страници, които улесняват намирането на бележките посредством бърз преглед. За гласови записи, дори и при няколко участници в разговора, Transcript Assist използва AI и технология за преобразуване на говор в текст, за да транскрибира, обобщава и дори превежда записите.

Комуникацията не е единственият начин, чрез който Galaxy S24 пренася в бъдещето най-важните ползи от телефона. Да търсим нещо онлайн също промени почти всеки аспект от живота ни. Galaxy S24 задава нов стандарт в начина, по който търсим онлайн, като става първия телефон, представящ интуитивната функция за търсене чрез жестове Circle to Search with Google. За да предостави на потребителите на Galaxy изключителен нов инструмент, Galaxy се обърна към Google, световния лидер в търсенето онлайн, и предложи нови начини за откриване чрез лесни жестове. Чрез продължително натискане на бутона Home можеш да ограждаш в кръг, да поставяш акценти, да пишеш или докосваш всяко едно нещо върху екрана на Galaxy S24, за да получаваш полезни резултати от търсенето с високо качество. Ако забележиш нещо красиво в публикация на приятел в социалните медии или изненадващ забавен факт в YouTube Shorts, можеш лесно да научиш повече – без да се налага да излизаш от приложението, в което си. И в зависимост от местоположението си ще можеш да получаваш за някои от резултатите прегледи, създадени с генеративен AI, които предоставят полезна информация и контекст въз основа на намереното в мрежата, както и да задаваш по-сложни и детайлни въпроси. Толкова е лесно. И толкова епично.

Дай свобода на креативността си, за да откриваш света по нов начин

ProVisual Engine на серията Galaxy S24 е цялостен набор от инструменти на базата на AI, който променя възможностите за заснемане на изображения и увеличава до максимум творческата свобода във всяка една стъпка от процеса – от настройките за заснемане на изображение до споделянето му в социалните медии. Забрави за неясните, пикселизирани изображения, заснети от твърде голямо разстояние. Quad Tele System на Galaxy S24 Ultra с новия обектив с 5x оптично увеличение работи със сензор с 50 MP, който улавя с 60% повече светлина, за да предостави ефективност с оптично качество при нива на увеличение от 2х, 3х, 5х до 10х, благодарение на сензора Adaptive Pixel. Изображенията са кристално ясни и при 100x с подобреното цифрово увеличение. Оптичен зуум имаме при 3х (10MP) и 5х (50МР), а при 2х и 10х имаме оптично качество на заснемане.

С подобрените възможности на Nightography снимките и видеоклиповете, заснети със Space Zoom на Galaxy S24, са с брилянтно качество независимо от условията, дори и приближени. Улавяй повече светлина в условия на недостатъчна осветеност благодарение на по-големия размер на пикселите на Galaxy S24 Ultra, сега вече 1,4 μm, което е с 60% повече в сравнение с предходния модел. Шумът в кадрите при Galaxy S24 Ultra е намален, благодарение на по-широките ъгли на оптичната стабилизация на изображението (OIS) и подобреното компенсиране на треперенето на ръката. При запис на видеоклипове предните и задните камери са оборудвани със специализиран ISP модул за намаление на шума, а Galaxy S24 анализира информацията от жироскопа, за да разграничава движенията на заснемащия от тези на обекта. Това дава възможност за по-ефективно премахване на шума и за постигане на ясни видеоклипове на тъмно, дори и при заснемане от голямо разстояние.

След заснемането на прекрасни изображения иновативните инструменти на Galaxy AI за редактиране предоставят възможност за лесно редактиране като изтриване, промяна на композицията и ремастериране на снимките. За по-лесно и по-ефективно оптимизиране Edit Suggestion използва Galaxy AI, за да предлага перфектните промени за всяка снимка. А за да осигури още по-голям творчески контрол и свобода на потребителите, Generative Edit може да запълва части от фона на изображението с помощта на генеративен AI. Когато снимката е изкривена, AI ще запълни рамките. Когато се налага предмет да бъде леко преместен в перфектната позиция, AI дава възможност на потребителите да коригират позицията му и създава идеално преливащ се фон, който запълва празното място. Всеки път, когато Galaxy S24 използва генеративен AI, за да подобри изображението, в него и в метаданните му се появява воден знак. А когато се налага изпълнено с действия видео да бъде забавено, новият режим Моментално забавен кадър (Instant Slow-mo) може да генерира допълнителни кадри, за да забави плавно моментите, които изискват по-подробен преглед.

За да е сигурно, че всяко изображение ще постига необходимия ефект, функцията Super HDR предоставя реални визуализации преди самото натискане на затвора. И докато заснемането на спомените е основна функция на телефона, споделянето им със света е също толкова важно. Сега вече приложенията на социални медии – трети страни, се възползват максимално от системата с камери, базирана на Galaxy AI. Първокласните функции на камерите в серията Galaxy S вече са интегрирани директно с мобилни приложения, като Instagram, в HDR с цел улесняване на споделянето в социалните медии. Когато трябва да откриеш изображение в галерията или в приложение на социална медия, снимките се показват и в Super HDR за по-реалистична яркост, цвят и контраст чрез анализиране на откроена зона в изображенията.

Най-интелигентното изживяване с Galaxy досега, предоставено с първокласна производителност

Тъй като AI се превръща във все по-важна част от ежедневието, производителността трябва да е отлична, за да отговаря на очакванията – гейминг, запис и редактиране на големи видеоклипове, преминаване между пет приложения, докато планираш пътуване. Независимо от задачата, Galaxy S24 осигурява невероятно изживяване благодарение на подобренията в процесора, дисплея и др. Всяко устройство Galaxy S24 Ultra е оборудвано със Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform за Galaxy. Оптимизиран специално за потребителите на Galaxy, този процесор осигурява превъзходно подобрение на модула за невронна обработка NPU с цел ефективна обработка чрез AI. При всеки един от трите модела Galaxy S24 адаптивните честоти на опресняване 1 – 120 Hz също подобряват ефективността при производителността.

Геймингът с Galaxy S24 Ultra е още по-мощен благодарение на подобренията в хардуера и софтуера. Всички модели от серията Galaxy S24 са снабдени с оптимална система за термичен контрол с 1,9 пъти по-голяма камера vapor chamber, която подобрява температурата на повърхността на устройството, като същевременно максимално увеличава продължителната мощност при производителността. Проследяването на лъча дава възможност за реалистична визуализация с превъзходни ефекти на сенки и отражения. А чрез сътрудничество с водещи в сектора партньори, Galaxy S24 осигурява на потребителите още по-оптимизирани мобилни игри, популярни в целия свят.

Визуализациите са още по-живи и завладяващи на най-яркия досега дисплей на Galaxy. Galaxy S24 достига яркост от 2600 нита и осигурява подобрена видимост навън, благодарение на Vision Booster.

Corning® Gorilla® Armor на дисплея на Galaxy S24 Ultra е оптически подобрен и демонстрира върхова издръжливост срещу надрасквания, причинени в ежедневието. Той осигурява изключително намаляване на отблясъците с до 75% при различни състояния на осветеност, с което се постига плавно и приятно визуално изживяване.

Подобренията на дизайна в серията Galaxy S24 с по-тънка и равна рамка осигуряват визуално изживяване, в което е по-лесно да се потопиш, и дават възможност за по-големи размери на екрана при 6,7-инчовия дисплей на Galaxy S24+ и 6,2-инчовия дисплей на Galaxy S24 при запазване на същите спецификации за размера. Galaxy S24 Ultra е с по-плосък 6,8-инчов дисплей, оптимизиран не само за гледане, но и за производителност. Освен това Galaxy S24+ вече поддържа и същото ниво на QHD+, което има и Galaxy S24 Ultra.

Подобрените сигурност и поверителност печелят избора и доверието на потребителите

Снабден със Samsung Knox, многослойната защитна платформа на Galaxy, Galaxy S24 пази критичната информация и защитава срещу уязвимости чрез изцяло надежден хардуер, разпознаване на заплахи в реално време и съвместна защита.

Дълготрайната ангажираност на Samsung да предоставя избор и контрол на потребителите по отношение на устройствата им продължава и през ерата на AI. Потребителите на Galaxy S24 имат възможност за пълен контрол върху степента, до която да разрешават данните им да се използват за подобряване на изживяванията чрез AI, благодарение на настройките за Advanced Intelligence, чрез които може да се деактивира онлайн обработването на данни за функциите на AI.

Визията за Knox Matrix за сигурно и свързано бъдеще без пароли се развива чрез ключовете за достъп. Ключовете за достъп осигуряват удобен и сигурен достъп до уебсайтове и приложения, в които потребителите са се регистрирали, от всички техни устройства, чрез дигитални данни за вход, което помага на защитата срещу фишинг атаки. Функцията Подобрена защита на данните осигурява пълно шифроване, когато потребителите създават резервни копия, синхронизират или възстановяват данните си със Samsung Cloud. Това дава възможност на потребителите на Galaxy S24 да се свързват с други устройства, като същевременно запазват синхронизирането и сигурността. По този начин е възможно данните да бъдат шифровани и дешифровани само на устройствата на потребителя, което означава, че никой друг не може да ги види дори и ако даден сървър бъде компрометиран или бъдат откраднати данни за акаунта. А ако достъпът до надеждно устройство бъде изгубен, код за възстановяване може да попречи на загубата на данни. Устройствата Galaxy S24 са също така защитени с богат списък от иновативни функции на Samsung за сигурност и поверителност, който включва Knox Vault, табло за сигурност и поверителност, автоматично блокиране, защитена Wi-Fi връзка, Private Share, режим за поддръжка и много други.

Следващият етап от мисията на Samsung за опазване на околната среда

Изграждането на нова категория мобилни изживявания също така означава нов подход в технологиите на Galaxy при дизайна и опаковките, за да постигнем повече с по-малко за хората и планетата. При Galaxy S24 продължаваме да увеличаваме разнообразието от рециклирани материали в устройствата Galaxy, като използваме рециклирани пластмаса, стъкло и алуминий за вътрешни и външни компоненти. Усилията ни тук преминават на следващото ниво. За първи път Galaxy S24 е с компоненти, изработени от рециклиран кобалт и редки полезни изкопаеми. При Galaxy S24 Ultra използвахме минимум 50% рециклиран кобалт за батерията, а във високоговорителите вложихме 100% рециклирани редки полезни изкопаеми.

Galaxy S24 е също така първата серия Galaxy S, разработена с рециклирана стомана и термопластичен полиуретан (TPU). Galaxy S24 Ultra е с минимум 40% рециклирана стомана при високоговорителите и включва минимум 10% рециклиран преди потребление TPU в страничните бутони и бутона за звука. В допълнение, всяко устройство Galaxy S24 се предлага в опаковка, изработена от 100% рециклирана хартия.

Най-новият водещ модел продължава ангажимента на Samsung да увеличава жизнения цикъл на продуктите, като предлага 7 поколения при надгражданията на OS и 7 години при актуализиранията на сигурността, за да могат потребителите да разчитат на оптимизираната производителност на устройствата си Galaxy за още по-дълъг период. И накрая, Galaxy S24 е със сертификат UL ECOLOGO®, а въглеродният отпечатък на серията е измерен и потвърден от The Carbon Trust.

Galaxy S24 е демонстрация на прогреса в политиката на мобилното подразделение на Samsung за опазването на околната среда. Samsung продължава уверено да работи върху целите, които трябва да постигне до края на 2025 г. В края на 2022 г. Samsung постигна първата от тези цели, като включи рециклирани материали във всички свои мобилни продукти – от смартфоните и таблетите Galaxy до PC и смарт аксесоарите. Днес компанията има нова цел във връзка с рециклираните материали. До 2030 г. Samsung ще влага поне по един рециклиран материал във всеки модул на всеки мобилен продукт.

Прецизна технология и елегантност във всеки детайл

Galaxy S24 Ultra е първият телефон Galaxy с титанова рамка за по-добра издръжливост и по-дълъг живот на устройството. Значително по-тънкият корпус на Galaxy S24 Ultra осигурява по-добро изживяване при движение с по-удобен захват. При Galaxy S24+ и Galaxy S24 усъвършенстваният дизайн One-mass отговаря на естетическите стандарти благодарение на плавното свързване на задния капак и страничната рамка на устройството. Серията Galaxy S24 се предлага в цветове, вдъхновени от земните минерали. Цветовете на Galaxy S24 включват: Сив титан, Черен титан, Лилав титан и Жълт титан. Цветовете на Galaxy S24+ и Galaxy S24 включват: Черен оникс, Сив мрамор, Лилав кобалт и Жълт кехлибар.

Наличност и препоръчителни цени:

Серията Galaxy S24 е в кампания по предварителни поръчки от 20:00 ч. на 17-и януари до 00:00 ч. на 30-и януари в партньорската мрежа на Samsung България, като потребителите могат да се възползват от различни атрактивни предложения.

При предварителна поръчка в някой от трите мобилни оператора А1, Yettel или Vivacom, потребителите могат да се възползват от следните условия:

Всички клиенти, направили предварителна поръчка, ще получат устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и пакет аксесоари, в зависимост от поръчания модел:

  • При предварителна поръчка на Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 200 лв, който съдържа SmartTag2 + 25W Power Adapter + Wireles Charger Pad
  • При предварителна поръчка на Galaxy S24, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 100 лв и съдържа SmartTag2 + 25W Power Adapter

При предварителна поръчка в някой от търговските партньори на Samsung – Технополис, Техномаркет, Зора и Samsung Experience Store, потребителите могат да се възползват от следните условия:

Всички клиенти, направили предварителна поръчка, ще получат устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и пакет аксесоари, в зависимост от поръчания модел:

  • При предварителна поръчка на Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 200 лв, който съдържа Clear Case (Transparent)  + 25W Power Adapter + Wireles Charger Pad
  • При предварителна поръчка на Galaxy S24, клиентът получава пакет аксесоари на стойност 100 лв и съдържа Clear Case (Transparent) + 25W Power Adapter.

Официалните продажби на серията Galaxy S24 в България започват на 31-и януари на препоръчителни цени, стартиращи от 1,799 лв. за Galaxy S24 128GB и достигат то 2,999 лв. за Galaxy S24 Ultra 512GB. Моделът Galaxy S24 Ultra 1TB се предлага на препоръчителна цена от 3,499 лв.

За повече информация относно серията Galaxy S24.