Продажбите на Galaxy S8 са по-слаби от тези на S7 миналата година

Galaxy S8 на Samsung определено е страхотно устройство, но според последните данни, продажбите му остават по-слаби от тези на Galaxy S7 от миналата година.

Samsung обявиха, че са достигнали 550 000 броя предварителни продажби за Galaxy S8 и Galaxy S8+ само за два дни в Южна Корея. Малко по-късно, излезе информация за 1 милион продажби, само за един месец в Южна Корея.

През месец май, информацията малко се разминаваше – според едни, продажбите на Galaxy S8 и Galaxy S8+ в световен мащаб са били 5 милиона, а според други – 10 милиона.

Сега има още по-различна информация по темата.

Според TheInvestor, до момента, Samsung са продали едва 9.8 милиона броя Galaxy S8 и Galaxy S8+ в целия свят. А това е с около 20% по-малко от 12-те милиона продажби на Galaxy S7 от миналата година. И в двата случая, говорим за първите два месеца от продажбите на флагмените на компанията.

Не пропускай:  Galaxy Note 9 няма да има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци и напреднало лицево разпознаване

Една от причините, за по-слабите продажби на Galaxy S8 и Galaxy S8+, би могла да бъде забавянето им на пазара. Вместо през Q1, двете устройства се появиха през Q2 на 2017 година. Освен това, Galaxy S8 и Galaxy S8+ не се появиха веднага на всички пазари, докато S7 дебютира навсякъде.

Друга причина, отново предвид забавянето, е и предстоящият анонс на Galaxy Note 8. По-малкият промеждутък от време, вероятно кара определен брой потребители, да изчакат новия Note 8.

Разбира се, това не са официални данни от Samsung и официалните цифри може да изглеждат по друг начин.