Samsung са уверени с батериите на Galaxy S8 и Galaxy S8+. Показват 8 точковия си тест за безопасност на видео

Galaxy S8 и Galaxy S8+ вече са на пазара и потребителите вече ги купуват. Търсенето към новите флагмени на Samsung е по-голямо от очакваното и поне за момента, се очертава една много силна година за Samsung.

Можете да видите и нашето Galaxy S8 видео ревю, за да разберете защо…

Все още обаче, над Samsung тегне проклятието на Galaxy Note 7 със самозапалващите си батерии. Корейците разбират това и всячески се опитват да убедят клиентите си, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ са безопасни за използване. Още преди анонса на двата смартфона, те обявиха нов, 8 точков тест за проверка на безопасност на батериите си и сега ни позволяват да хвърлим бегъл поглед за това как точно го правят.

Не пропускай:  Samsung с патент за прорез в горната част на дисплея в Китай

Видеото по-горе е от Samsung и показва тестовете на батериите за Galaxy S8 и Galaxy S8+. Тестовете включват рентген, тест за зареждане, изпускане, OCV тест и други. Очевидно, Samsung се гордеят с постигнатите резултати и по-важното – сигурни, че повече няма да има прегряване, експлозии и други неприятни моменти.

Тестовете в случая са за зареждане и разреждане, тест за издръжливост, рентгенов тест за проверка на аномалии и тест за вътрешна проверка. И всичко това се повтаря, няколко пъти.