Новини

 
 

Lee, шеф на Samsung, все пак влиза в затворническа килия

17.02.2017 17:19
 
Lee, шеф на Samsung, все пак влиза в затворническа килия - 1
 

Jay Y. Lee, трето поколение лидер на Samsung Group и потомък на най-богатото семейство в Южна Корея е в затвора. Без екстри - няма душ, има само

мивка и матрак на пода.

48 годишният Lee е бил арестуван днес, във връзка с корупционния скандал, който доведе до импийчмънт на президента Park Geun-hye и за който сме писали и преди. Тогава, съдът реши, че Lee няма да "лежи" до делото, но след това са получили още доказателства, още обвинения и следствието е - заповед за задържане.

Lee е отрекъл обвиненията, но е прибран в център за задържане на политици и корпоративни фигури в покрайнините на Сеул. Единична затворническа килия, без контакт с други затворници. Служители на затвора не искат Lee да обсъжда случая с другите замесени по случая хора, което обяснява самостоятелната му "квартира". Друго съображение за самостоятелната килия е сигурността му.

В центъра за задържане, на Lee ще му бъде позволено да има посетители, но те ще могат да говорят само през стъклена преграда и за не повече от 30 минути.

Прокурорите имат до 10 дни, за да повдигнат обвинения срещу Lee, въпреки че могат да поискат и удължаване на срока. След обвинителния акт, съдът ще трябва да се произнесе с присъда в рамките на до 3 месеца.

Lee е разведен с две деца и нетна стойност от 6.2 милиарда евро. Живее в имение  в Сеул, на стойност 4 милиона щатски долара. Samsung Group, както знаете, е най-големият производител на смартфони, плоски телевизори, чипове и памет. Доживотен член е на Кралския голф клун в Сейнт Андрюс, Шотландия.

източник

Тагове: Samsung

 
Последни новини:Huawei представиха Honor V9 в Китай...BlackBerry ще стриймват представянето...iPhone 8 ще има "революционна" предна...[Press Release] Операция „Жълти стотинки“...Първата реална снимка на Galaxy... Най-гласувани:Стив Джобс, Apple и най-вече - iPad...Видео: Програмист ъпдейтва статуса...Timetilt - интересна концепция за...Apple iPad ревю от EngadgetВидео демонстрация на Nokia 5800...
 
comments powered by Disqus
 
Прочетена: 262 пъти.
 
loading