Lee, шеф на Samsung, все пак влиза в затворническа килия

  Jay Y. Lee, трето поколение лидер на Samsung Group и потомък на най-богатото семейство в Южна Корея е в затвора. Без екстри – няма душ, има само мивка и матрак на пода.

  48 годишният Lee е бил арестуван днес, във връзка с корупционния скандал, който доведе до импийчмънт на президента Park Geun-hye и за който сме писали и преди. Тогава, съдът реши, че Lee няма да “лежи” до делото, но след това са получили още доказателства, още обвинения и следствието е – заповед за задържане.

  Lee е отрекъл обвиненията, но е прибран в център за задържане на политици и корпоративни фигури в покрайнините на Сеул. Единична затворническа килия, без контакт с други затворници. Служители на затвора не искат Lee да обсъжда случая с другите замесени по случая хора, което обяснява самостоятелната му “квартира”. Друго съображение за самостоятелната килия е сигурността му.

  Не пропускай:  [PR] Повече от фитнес с новите Gear Sport и Gear IconX

  В центъра за задържане, на Lee ще му бъде позволено да има посетители, но те ще могат да говорят само през стъклена преграда и за не повече от 30 минути.

  Прокурорите имат до 10 дни, за да повдигнат обвинения срещу Lee, въпреки че могат да поискат и удължаване на срока. След обвинителния акт, съдът ще трябва да се произнесе с присъда в рамките на до 3 месеца.

  Lee е разведен с две деца и нетна стойност от 6.2 милиарда евро. Живее в имение в Сеул, на стойност 4 милиона щатски долара. Samsung Group, както знаете, е най-големият производител на смартфони, плоски телевизори, чипове и памет. Доживотен член е на Кралския голф клун в Сейнт Андрюс, Шотландия.