[Видео] Ревю на Samsung Galaxy S 2 от computerweekly.com

    Samsung Galaxy S беше един от най-успешните телефони на 2010 година. Колегите от computerweekly.com са направили ревю на наследникът на Galaxy S, Galaxy S 2. Предлагаме ви да видите тяхното ревю с тяхното мнение за телефона.

    Оригиналният Galaxy S приличаше много на iPhone 3GS. Galaxy Ace и Galaxy S 2 приличат на iPhone 4. Въпреки това Galaxy S 2 изглежда много добре.

    Изглед

    Въпреки, че телефонът не изглежда зле, Samsung се придържа доста близко до изгледа на продуктите на Apple, което е довело до делото на Apple срещу Samsung.

    Главната разлика между Galaxy S 2 и iPhone е, че Home бутонът при Galaxy S2 е правоъгълен, а при iPhone е кръгъл.

    Екран

    Екранът е страхотен. Той е Super AMOLED Plus, той е ярък, жив и ясен. Оригиналният Galaxy S беше със Super AMOLED екран, който беше фантастичен. При Super AMOLED Plus екранът в Galaxy S 2 дори да го гледате при директна слънчева светлина, нещата продължават да изглеждат ясни.

    Екранът е един от най-добрите на пазара. Резолюцията не е толкова висока, колкото резолюцията в екрана на iPhone 4, но въпреки това екранът е много добър. Той е с диаметър 4.3”, той е голям, но не прекалено голям. Размерът му е перфектен. Браузването е приятно, това изглежда перфектният размер за смартфон.

    Software

    Galaxy S 2 използва последната версия на Android – 2.3.3 Gingerbread. Това, заедно с най-бързия процесор на пазара прави телефона много бърз.

    Уеб сърфирането е много приятно. Почти всеки сайт се зарежда напълно и много бързо.

    Клавиатурата е получила ъпгрейт. На най-горния ред клавиши на клавиатурата са добавени числата, до които имате достъп с натискане и задържане.

    Ако задържите number клавиша, можете да пишете числа. Това е доста подобно на задържането на shift бутона на компютърна клавиатура.

    Gingerbread включва поддръжка на жироскоп в игрите. Това означава, че можете да се наслаждавате на по-добри игри, управлявани с движение (накланяне) на устройството.

    Touchwiz UI на Samsung е доста добър, но не толкова, колкото Sense на HTC. Има widget-и за социални мрежи, дневник и други. Те са доста добри, а можете да откриете и по-добри, при това безплатни, в Android Market.

    Процесор

    Galaxy S 2 е един от най-мощните телефони на пазара. В САЩ и Великобритания ще се продава вариант на телефона с 1.2GHz Exynos 4210 чип и Super AMOLED Plus екран, докато в останалата част на света ще се продава вариант, използващ 1GHz Tegra 2 чип и LCD екран.

    Колегите от computerweekly.com са разгледали варианта за САЩ/Великобритания, който е по-добрият.

    Трудно ще намерите по-добър телефон на пазара. iPhone 4 е горе-долу толкова добър, LG Optimus 2X е на трето място, а останалите телефони са доста назад.

    Какво означава всичко това? Телефонът е по-бърз. Той обработва данните по-бързо, което означава, че игрите и приложенията работят … много бързо.

    Камера

    За всичко в този телефон Samsung е избрал най-доброто. Той има страхотна 8MP камера на гърба и 2MP камера в предната част на устройството, която позволява провеждането на качествени видео разговори. Тук Galaxy S 2 води iPhone 4, който има VGA камера.
    Samsung е добавил някои нови възможности, които правят използването на камерата още по-приятно:

    Smile Shot
    Beauty Shot
    Panorama Shot
    Action Shot
    Cartoon Shot

    Камерата може да записва 1080p видео. Телефонът може да изпълнява 1080p HD видео при 30fps, което става съвсем гладко.

    Батерия

    Galaxy S 2 има литиево-йонна 1650 mAh батерия, която би била повече от достатъчна за повечето телефони. Но Galaxy S 2 използва доста енергия. Мощният процесор и страхотният екран използват доста електричество.

    Има телефони (на Motorola), които имат 1930 mAh батерия, която би издържала по-дълго време.

    Колко издържа батерията? В режим на изчакване издържа 250 часа, а в режим на говорене – 9 часа. Колегите не са тествали точно колко издържа батерията, но вероятно ще трябва да се зарежда всяка нощ.

    Съхранение

    Galaxy S 2 идва в два варианта – с 16GB и 32GB памет. Има и слот за microSD карта. Това е достатъчно. Слота за карта памет дава възможност да се добави допълнително памет, която възможност липсва при iPhone 4.

    Свързаност

    Galaxy S 2 поддържа:

    WiFi
    NFC
    4G
    Bluetooth 3.0
    DLNA
    WiFi tethering
    Full 1080p HDMI connection for TV output

    За момента има само няколко устройства на пазара, които имат NFC. Поддръжка на 4G има варианта, който ще се продава в САЩ и в останалата част на света, без Великобритания.

    Телефонът поддържа и Bluetooth 3.0.

    Заключение

    Искате най-мощния телефон на пазара във всяко отношение? Това е той. Samsung не е пестил при Galaxy S 2, той използва най-мощния процесор, най-добрия екран на пазара и поддържа всяка свързаност, която съществува.

    Телефонът е най-добрият. Той има последната версия на Android, 8MP камера, възможност за запис на 1080p видео, 32GB вградена памет и слот за microSD карата и какво ли още не.

    Приятно е да се използва и имате чувството, че има много голям потенциал. Оригиналният Galaxy S беше страхотен, но Galaxy S 2 е много по-добър.

    Източник: www.computerweekly.com