Xiaomi ще отворят три нови фабрики в Индия

Xiaomi обявиха, че възнамеряват да отворя три нови фабрики за смартфони в Индия. Към момента, като част от “Made in India” програмата на държавата, компанията има шест фабрики в Индия. Освен това, китайците си сътрудничат и с Foxconn, за да отворят първата фабрика за монтаж на PCB (Printed circuit board), което също е ключов момент в стратегията им.

Xiaomi са обявили тези важни събития по време на първата среща на инвеститорите на високо равнище в Индия. На срещата са присъствали над 50 глобални доставчици на компоненти, където им са били представени индийските производствени линии и екосистема. Не е изключено, в бъдеще това да даде началото на най-голямата инвестиция в Индия по принцип (различни производители на компоненти също да създадат свои производствени мощности в Индия).

Не пропускай:  Новият Redmi бранд, представи Note 7 с 48MPx камера и цена около 150 долара в Китай

Xiaomi подкрепиха “Made in India” програмата през 2015 година. Още тогава откриха първата си фабрика в страната. През 2017 година, отварят втора фабрика и първата си мобилна електроцентрала. Към момента, над 95% от продадени смартфони в Индия, са и произведени в Индия.

А ако сте пропуснали, струва си да видите нашето:

Xiaomi Redmi 5 vs Redmi 5 Plus видео ревю