Продажбите на Apple iPhone 4S достигнаха до 4 милиона за 3 дни

    Помните ли, че още в първият ден на продажбите на iPhone 4S имаше продадени над 1 милион бройки?

    От Apple анонсираха, че имат продадени повече от 4 милиона в първите три дни откакто iPhone 4S се появи на пазара. Напомняме, че iPhone 4S излезе в продажба в петък 14-ти Октомври, в 7 държави – Америка, Канада, Франция, Германия, Япония, Обединеното Кралство и Австралия.

    Това е поредният рекорд на Apple по продажби на тяхното устройство – рекорд, който всяка година е подобряван от самите тях. Миналата година iPhone 4 се продаде в 1.7 милиона бройки за първия си уикенд на пазара (първите три дни). Добре е да се отбележи, че iPhone 4 се продаваше в 5 държави (вместо в 7) – Америка, Обединеното Кралство, Франция, Германия и Япония. Това разбира се, обяснява донякъде повечето продадени бройки от новия iPhone 4S, но в крайна сметка цифрата наистина е изумителна.

    Явно успехът засяга не само новия iPhone 4S, а и новата iOS5. От Apple обявиха, че над 25 милиона потребители вече използват iOS5. Ако приемем, че 4 милиона от тези потребители са собственици на iPhone 4S, остават 21 милиона, които са ъпдейтнали своите устройства до iOS5. В iCloud пък, вече са регистрирани 20 милиона потребители.