Как да отключите всеки джейлбрейкнат iPhone със SAM

SAM за iPhone е приложение, с чиято помощ можете да отключите своя iPhone да работи с всички оператори. Приложението може също да оправи проблемите с iMessage, FaceTime и Push Notifications. Може да отключи jailbreak-нат iPhone, независимо от мобилния оператор, държава или baseband. Методът може да изглежда малко сложен, но ако спазвате точно стъпките, нещата ще се случат.

359GSM.com Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да наруши гаранционните Ви условия. Екипът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени устройства! Правите това на Ваш собствен риск!

Изисквания:

1. iPhone-ът трябва да бъде jailbreak-нат.
2. Свалете и инсталирайте най-новата версия на iTunes на компютъра.
3. Препоръчително е да премахнете или скриете всякакви лога и персонализирани имена на мобилния оператор, които може да са сложени на устройството.
4. Трябва да откриете кой мобилен оператор е кодирал телефона. Можете да го откриете от Settings приложението – General/menu или в About секцията – Model. След това трябва да потърсите номера на модела в Google, за да откриете с кой мобилен оператор е свързан.
5. Инсталирайте SAM на устройството. Можете да го откриете приложението в Cydia. Добавете следния repository:
repo.bingner.com
6. Сложете SIM картата, която смятате да използвате в iPhone-а в устройството.

Инструкции:

1. Открийте иконката на SAM приложението на Springboard на устройството и стартирайте приложението.
2. Отворете секцията More Information, натиснете бутона De-Activate iPhone (clear push), който се намира под категорияга Push Utils .
3. Върнете се на началния екран на SAM, уверете се че бутонът Enable е на позиция on. Натиснете менюто Method и изберете опцията By Country and Carrier.
4. Върнете се на началния екран на приложението, изберете държавата и мобилния оператор, към който е кодиран вашия телефон, след това изберете правилния мобилен оператор и SIM ID. Ако има няколко SIM ID-та, по метода на пробата и грешката ги изберете една по една.
5. Отидете на More Information и копирайте IMSI кода, посочен под SAM Details. Има IMSI код и под SIM Details, но той не ви върши работа.
6. Натиснете Spoof Real SIM to SAM, натиснете бутона OK, който ще се появи.
7. Отново отворете Method, ще забележите, че настройкта автоматично се е сменила на Manual. Ако това не се е случило, вие променете настройкта на Manual.
8. Под Method трябва да са се появили няколко нови полета. Едно от тези полета е IMSI. Копирайте в него кода, който сте копирали в стъпка 5.
9. Свържете телефона към компютъра с помощта на USB кабел. Не спирайте iTunes приложението, докато активира устройството. След като приключи успешно, отидете на Summary tab-а, натиснете полето Phone number и вижте ICCID . Този код би трябвало да съдпада със SIM ID. Ако кодът не съвпада, повторете процедулата, като изберете различно SIM ID в стъпка 4.
10. Ако всичко работи добре, отворете SAM приложението и задайте опция off на бутона Enable .
11. След като сте направили всичко, описано по-горе, изключете телефона от компютъра и отново го включете към iTunes. Може да се появи съобщение за грешка, но след като рестартирате iTunes приложението, би трябвало да изчезне.

Съобщението No Service ще изчезне след известно време, като на негово място ще се появят чертичките, показващи силата на сигнала. Ако имате проблем с Push Notifications или iMessage, тук можете да видите как да ги разрешите.

Update: Научете, как да направите backup на своя SAM Activation Ticket.

Източник: addictivetips