iSupply: През 2010 г. са доставени 49.9 милиона AMOLED екрана, през 2015 ще бъдат 271.2 милиона

    Според данни на iSupply, 49.9 милиона AMOLED екрана са доставени през 2010 година. Това количество би трябвало да нарасне многократно и да достигне до 271.2 милиона екрана през 2015 година. През 2010 година приходите от AMOLED екрани са били 892.1 милиона долара. Очаква се през 2015 година приходите да достигнат 3.6 милиарда долара. Samsung е компанията, която ще спечели от нарастването на потреблението на AMOLED екрани. Компанията инвестира милиарди в заводи за производство за AMOLED екрани. Нов такъв завод трябва да бъде отворен в началото на 2012 година. Той ще може да произвежда 8 милиона 4-инчови екрана всеки месец. Според iSupply, масово производство на AMOLED панели с размер като за таблети няма да започне преди 2013 г.

    Въпреки, че AMOLED екраните имат предимства, те имат и някои недостатъци. Такива са високата цена за производство, проблеми при увеличаване на резолюцията, ограничен живот на продукта, по-малка видимост при ярка слънчева светлина, сложен и отнемащ време процес на производство.

    Потребителите прекарват много време гледайки екраните на своите устройства, за това е важно тези устройства да имат качествени екрани. Потребителите ще започнат да изискват това. Очакваме да видим нарастване на търсенето на AMOLED екрани и на устройства с IPS LCD екрани, каквито има в iPhone 4.

    Източник: www.intomobile.com