5 приложения, позволяващи провеждането на видео разговори между iPhone и Android

    Ако притежавате iPhone, а ваш близък приятел – Android смартфон, то FaceTime не е удачен вариант за провеждане на видео разговори (както знаем FaceTime може да се използва само между iOS устройства). Но това съвсем не означава, че няма възможност да провеждате видео разговори със своите приятели. Просто ще трябва да използвате някое third party приложение. А ето и пет приложения, които биха могли да решат вашия проблем:

    Fring

    Най-хубавото нещо във Fring е, че може да се използва от различни мобилни платформи – iOS, Android, Symbian. Приложението позволява провеждане на групови видео разговори като в разговора могат да участват до 4 човека. Освен това, Fring позволява провеждането на VoIP разговори, т.е. можете да говорите с “нормален” номер на по-ниска тарифа. Потребителите могат да поддържат контакт със своите приятели от множество IM мрежи – MSM Messenger, Google Talk, AIM, ICQ.

    Movicha

    Приложението поддържа iOS, Android, Symbian, Windows Mobile. Скоро се очаква да излезе версия на приложението за BlackBerry. В описанието на приложението се твърди, че позволява провеждането на криптирани разговори.

    Skype

    Това е едно много популярно приложение и вероятно няма потребител, който да не го е пробвал. То поддържа iOS и Android платформите. То е много популярно и позволява на потребителите да поддържат контакт със своите Skype приятели. Освен провеждането на аудио и видео разговори, то позволява и изпращането на евтини SMS-и.

    Tango

    Tango е първото приложение, което е позволило на iOS и Android потребителите да провеждат видео разговори. Недостатък на приложението е, че не поддържа изпращането на незабавни съобщения (IM). Това може би е и причината приложението да не е твърде популярно.

    Yahoo Messenger

    Yahoo Messenger също позволява провеждането на видео разговори между iOS и Android потребители. Освен това, потребителите могат да изпращат SMS-и, като има възможност за изпращане на безплатни текстови съобщения до хора в САЩ, Филипините, Виетнам, Индия, Индонезия, Малайзия, Канада, Пакистан, Кувейт и Тайланд. Има възможност за споделяне на снимки с приятелите от Yahoo Messenger и MSN Messenger, както и за чат с тях.