5 неща, които трябва да знаете за BlackBerry Torch 9850 и 9860

    В началото на месец август RIM представи пет нови смартфона – Bold 9900, Bold 9930, Torch 9810, Torch 9850 и Torch 9860. Ето какво трябва да знаете за BlackBerry Torch 9850 и 9860:

    1. Екранът на BlackBerry Torch 9850 и 9860 е подходящ за всичко

    BlackBerry Torch 9850 и 9860 имат 3.7” екран с WVGA (800х480 пиксела) резолюция и 253 DPI (точки в един инч). Това са BlackBerry смартфоните с най-голям до момента екран. Екранът е ясен и ярък. Устройствата комбинират силните страни на BlackBerry смартфоните – производителност, сигурност и надеждност. В тях са добавени и нови възможности като augmented reality приложения, подобрено изживяване при уеб браузване и използване на мултимедия. Независимо от това, какъв уеб сайт се опитвате да отворите – новинарски сайт, сайтове за пазаруване, блогове, форуми – всички те се зареждат бързо и изглеждат много добре на големия и ясен екран на устройствата. Pan-ването, zoom-ването и скролирането в различните уеб сайтове е лесно и се извършва безпроблемно.

    2. Дизайнът на новите BlackBerry Torch смартфони е направен за удобство при докосване на екрана/устройството

    Лекото заобляне в предната част на устройството и изваяният гръб карат устройството да изглежда страхотно и стилно. Формата на устройството е удобна, както когато го използвате вертикално (като обикновен телефон), така и когато го обърнете хоризонтално (когато играете на игри, гледате видео или използвате уеб браузъра). Страничните бутони в смартфона са много удобни, дават бърз достъп до регулирането на нивото на звука, спирането на звука и камерата. Дизайнът на устройството съчетава красивия външен вид с удобната форма.

    3. В новите BlackBerry Torch смартфони е доразвито all-touch изживяването

    BlackBerry Torch 9850 и 9860 смартфоните са all-touch устройства – т.е. устройства, които нямат хардуерна клавиатура, потребителят може да въвежда информация единствено посредством тъч екрана. Това е наложило известна преработка на интерфейса (UI) на устройствата. Направени са много подобрения и са добавени нови неща към touch screen UI (интерфейса) в BlackBerry OS 7. Някои от тези подобрения са съвсем дребни настройки на чувствителността на допир, други са по-големи, като променения дизайн на виртуалната клавиатура за по-удобно писане – символите и числата са комбинирани в един клавиш. Алгоритмите, предвиждащи коя дума пишете са оптимизирани и предлагат по-малко думи, което прави писането по-бързо. Всички тези подобрения са комбинирани и правят изживяването ефективно и интуитивно, независимо дали чатите в BBM със своите приятели, изпращате email-и, играете игри или правите нещо друго.

    4. В BlackBerry Torch 9850 и 9860 са добавени много нови неща, включително HD камера и компас

    В BlackBerry Torch 9850 и 9860 са добавени много нови неща – HD камера, магнитометър (цифров компас). Те позволяват на потребителите да използват своите устройства по-пълноценно и за повече неща.

    Камера – камерата в устройствата позволява запис на 720p HD видео, което след това може да бъде гледано на екрана на смартфона, на компютър или HD телевизор. 5-мегапикселовата камера е с zero-shutter lag, т.е. няма забавяне при снимане. А това е много важно, когато снимате нещо динамично. Ако сте се опитвали да снимате малко дете или пък момент от футболен мач, сигурно многократно сте насочвали камерата и сте натискали бутона за снимане в правилния момент, но докато камерата направи снимката, сцената се е променила и вие сте пропуснали това, което сте искали да снимате. С камерата на Torch 9850/9860 няма да имате този проблем. Споделянето на снимките с приятели във Facebook, Twitter и BBM е изключително лесно.

    Компас – заедно с камерата и GPS-ът, компасът в Torch 9850/9860 прави възможно използването на augmented reality приложения от нов клас. На видеото можете да видите възможностите на Wikitude augmented reality браузърът, който ще можете да свалите от BlackBerry App World още при излизането на устройствата на пазара. Wikitude комбинира информация от реалния и от виртуалния свят, като върху изображението от камерата се визулизира необходимата допълнителна информация. Страхотно нещо в Wikitude е интеграцията му с BBM 6. Тази интеграция позволява на потребителите да видят къде се намират техните приятели от BBM, както и да разберат, ако се намират в непосредствена близост до някой от своите приятели.

    5. BlackBerry Torch смартфоните използват новата BlackBerry 7 операционна система

    Мощният хардуер в BlackBerry Torch 9850/9860 смартфоните комбиниран с новата BlackBerry OS 7 дават на потребителите множество подобрения в производителността и възможностите на смартфоните (спрямо предишните Torch устройства), които правят потребителското изживяване страхотно. В BlackBerry OS 7 е използвана нова технология с името Liquid Graphics. Софтуерната архитектура на BlackBerry OS 7 е преработена и осигурява максимално хардуерно ускорение и графична точност. Оптимизацията позволява използването на богата графика, плавно вървящи анимации и страхотно тъч изживяване. Liquid Graphics се използва в браузъра на BlackBerry, в all-touch UI, в third party приложения (Wikitude, 3D игри). Големия екран заедно с Liquid Graphics технологията осигуряват добре реагиращо и зашеметяващо графично изживяване в Torch 9850/9860 смартфоните.