6.1 инчовият iPhone ще има алуминиева рамка, 3GB RAM и една камера на гърба. Няма да има 3D Touch и ще струва 700-800 долара

Минг-Чи Куо, анализатор от KGI Securities и доказал се с времето като надежден източник на информация, свързана с Apple и продуктите им, отново се изяви. Този път с детайли за 6.1 инчовия iPhone с LCD дисплей и за който вече писахме, че ще е причината да се спре производството на текущия iPhone X.

И така…

Според информацията до момента, въпросният 6.1 инчов iPhone с LCD дисплей, ще поддържа Face ID технологията на Apple за лицево разпознаване. Вероятно не със същата прецизност, но знаете – целта е да бъде по-евтин…

Сега, Куо твърди, че 6.1 инчовият iPhone ще има алуминиева рамка, една камера на гърба и НЯМА да има 3D Touch. Куо е добавил за MacRumors и че, смартфонът няма да има същия дизайн на платката и компонентите, като този в iPhone X. Вместо L-образен чифт батерии, ще има далеч по-стандартна платка с батерия с формата на правоъгълник (разбирайте стандартна), също както при iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Не пропускай:  Apple пускат iOS 13.5.1 с "важни актуализации по сигурността"

Куо вярва, че 6.1 инчовият iPhone ще принадлежи към средния клас Apple смартфони и ще струва около 700-800 щатски долара. Ще бъде официално представен през септември или октомври, заедно с новия 5.8 инчов iPhone X (второ поколение) и по-големия, 6.5 инчов iPhone X Plus.

Куо смята, че 6.1 инчовият iPhone с LCD дисплей ще се продава много. Според него, той ще заеме около 50% от всички продадени iPhone-и, за периода след септември 2018 година. И нищо чудно, особено ако Apple цените на iPhone X (второ поколение) и iPhone X Plus “загрубеят”.