Amazon представи Kindle Fire – Android таблет за 199$

    От доста време очакваме излизането на първия таблет на Amazon. Днес компанията официално го представи. Таблетът се казва Kindle Fire. Операционната му система е Android, но Amazon е орязал доста неща и изглежда доста различно от останалите Android устройства. Kindle Fire има 7” IPS сензорен екран с Gorilla Glass покритие, резолюцията му е 1024х600 пиксела, 161 dpi. Таблетът има двуядрен TI OMAP 4 1GHz процесор. Amazon твърди, че батерията на Kindle Fire ще издържи седем часа видео стриймване чрез WiFi. Това означава, че при нормално ползване на таблета, можем да очакваме батерията му да издържи доста по-дълго.

    Вградената памет на Kindle Fire е сравнително малко – 8GB. Потребителите получават неограничен достъп до cloud услугата на Amazon, което означава, че те могат да съхраняват всички свои файлове на Amazon Cloud. За да използват файловете, ще трябва да имат достъп до интернет. Таблетът има WiFi свързаност, но не и 3G. Файловете, които искате да ползвате, ще трябва да бъдат записани в паметта на таблета.

    Недостатък на Kindle Fire е, че няма достъп до Android Market. Потребителите ще трябва да свалят приложения от Amazon Android app store. След купуването на Kindle Fire, потребителите ще получат 30 дни безплатен абонамент за Amazon Prime. Това означава, че те ще могат да гледат телевизионни предавания и филми, до които имат достъп всички Prime потребители.

    Голямо предимство на Kindle Fire е неговата цена. Предварителни поръчки за Kindle Fire могат да се правят от днес като цената му е 199$. Доставките му ще започнат в средата на ноември.