Apple обмислят създаването на iPhone в Америка

  Apple произвеждат смартфоните си в Китай, като според последния доклад от Nikkei, това скоро може да се промени. Твърдят, че Apple обмислят да преместят производството в Щатите.

  “Apple попитаха Foxconn и Pegatron, двете компании сглобяващи iPhone, да потърсят начини за сглобяването на iPhone-ите в Щатите”

  И докато Foxconn са проявили разбиране, Pegatron се опасяват, че това ще увеличи разходите”. Всичко това се случва в навечерието на спечелването на изборите от Доналд Тръмп за президент на САЩ. Ще Ви припомним, че по време на предизборната си кампания, Тръмп призова Apple, да сглобява iPhone-ите си в Щатите.

  “Apple трябва да сглобява проклетите си компютри в тази страна, а не на други места”

  Не е ясно, колкото точно сериозно е запитването на Apple, за преместване на производството в САЩ. От друга страна, те просто може да нямат избор… Ще Ви припомним, че Китай заплашиха, че ще спрат продажбата на iPhone в Китай, ако новоизбраният президент на САЩ (Доналд Тръмп) започне търговска война с поднебесната империя.

  Не пропускай:  Apple постепенно напускат Китай: iPhone 11 вече се произвежда в Индия, AirPods във Виетнам

  Ситуацията е доста заплетена. Ще видим как точно ще се развият събитията, но когато политиката се намеси в бизнеса – определено ще има трусове. Очакваме да видим и как ще се променят цените на следващите iPhone-и, от евентуално преместване на производството в САЩ.

  източник