Apple представи Textbooks (учебници)

    Днес Apple представи дигитални учебници за iPad, които покриват материал за 5 години по различни предмети. Всеки от учебниците ще се предлага на цена 15$. Учебниците могат да се купят от iTunes Store. Първоначално компанията предлага 8 учебника – Животът на Земята (от E.O. Wilson), Алгебра 1, Биология, Химия, Наука за околната среда, Геометрия, Физика. Има два варианта на учебника по Биология.

    Потребителите могат безплатно да тестват учебниците, като свалят първата глава. За да бъде успешен този проект на Apple, компанията трябва да убеди училищата в САЩ да използват техните цифрови учебници. Много училища купуват учебниците и ги предоставят на учениците срещу малка годишна такса. Училищата, в които учебниците вече са стари, по-лесно биха могли да преминат към цифровите учебници на Apple. Училищата, които скоро са купили нови учебници за учениците, по-трудно ще се съгласят да инвестират втори път в нови учебници.

    Единичната цена на един учебник е по-малка, ако учебникът е в цифров формат. Но към нея трябва да прибавим и цената на iPad таблет, която никак не е малка.