Вече можете да свалите BBM 2.0 с много подобрения и нововъведения

  BBM или BlackBerry Messenger несъмнено е сред топ месинджърите в света. Всъщност, той е най-добрият, но до преди няколко месеца беше предназначен единствено за BlackBerry устройствата на компанията. След като беше пуснат и за Android и iOS, на практика може да се използва от над 90 процента от смартфон потребителите в света. Какво представлява и как да го използвате, можете да видите в нашето подробно “BlackBerry Messenger Видео ревю”.

  Добра новина за феновете на приложението. Днес BlackBerry пуснаха ъпдейт на BBMBBM 2.0. Смяната на първата цифра в ъпдейтите обикновено означава сериозен ъпдейт и наистина е така. Ъпдейтът не е просто голям – той е огромен. BBM 2.0 е по-добър от всякога и още веднъж увеличи преднината си, пред останалите месинджъри на пазара.

  Ето и новостите:

  1. BBM Voice

  Въпреки, че BlackBerry потребителите и до сега разполагаха с тази екстра, BBM Voice вече е наличен в новата версия на приложението и от нея ще могат да се възползват и всички Android или iOS потребители. Както сами се досещате, BBM Voice ще Ви позволи да провеждате безплатни разговори с BBM контактите си. Разговорите могат да преминават както през WiFi, така и през 3G мрежата на мобилния оператор. Визуално, новата функционалност се намира в горния десен ъгъл на екрана, докато чатите с някой от контактите си.


  2. BBM Channels

  BBM Channels също е екстра, която BlackBerry потребителите имаха и до момента. С версия 2.0 – и Android и iOS потребителите ще могат да се възползват от тях. Представляват нещо като мини-социална мрежа, като можете да следвате определени канали, да харесвате постовете им и/или да ги коментирате. Можете да създадете и собствен канал, който другите да следват.


  3. Споделяне на локация от Glympse

  Това е нещо ново. Ново дори за BlackBerry потребителите. Споделянето на локация е изключително забавно. На практика, можете да споделите локацията си с някого, като задавате интервал от време, в който той да може да Ви вижда къде се намирате. В случай, че чатите с повече от един човек – можете всички групово да споделите локацията си. Всеки член на чата, ще може да види локацията на всички с информация за това дали се движи, с каква скорост и кога е последното засичане.

  Споделянето на локация не е перманентно. Локация може да се сподели за интервал от време до 4 часа, като по подразбиране BBM ще я сподели за 30 минути. Изключително удобна екстра, в случай, че имате уговорена среща и закъснявате. Просто споделяте локацията си и отсрещната страна ще вижда през цялото време на какво разстояние сте и как се предвижвате. Прилагаме няколко скрийншота:  4. Снимки, Гласови бележки, Dropbox интеграция и прикачени файлове

  С новата версия на BBM, можете бързо да споделите снимка, гласова бележка или друг файл с всеки от контактите си. Можете да направите снимка или да използвате готова от галерията си. Поддържа се интеграция с Dropbox, като отново имате опция да споделите файл от него, към някой от контактите си.

  5. Нови емотикони

  В новата версия вече има над 100 нови емотикони, които ще разнообразят чата Ви.


  6. По-големи BBM Групи

  Групите в BBM поддържаха до 30 потребителя. С новата версия, ограничението вече е до 50 потребителя.

  В случай, че все още не сте свалили BBM за Вашето Android или iOS устройство, направете го. Ще Ви хареса. Всичко за BBM (преди днешния ъпдейт), можете да видите в ревюто ни “BlackBerry Messenger Видео ревю”. Всеки BBM потребител се идентифицира с PIN код вместо с mail или телефонен номер, което на практика означава, че сте анонимни.

  Намерете още приятели, канали които да следите и групи в BBME.me. Успех!

  Забележка: BBM 2.0 се разпространява поетапно за различните региони. Въпреки, че приложението вече е пуснато в разпространение, може да се наложи да изчакате до появата му във Вашия магазин за приложения.