Dropbox придобива Mailbox. Подсказва за сътрудничество на мейл и облак

    Въпреки всичките социални мрежи с възможност за изпращане на съобщения между потребителите, мейлът си остава един от най-добрите начини за бърза и надеждна комуникация. В началото на месец февруари, беше представено приложението Mailbox за iPhone.

    Mailbox е мейл клиент от ново поколение. Създателите на приложението разглеждат мейлите и организацията им, като отделни задачи (task-ове). Идеята им е простичка – трябва само да слайднете с пръст върху даден мейл и да го отложите за друго време или да го изтриете. “Отлагането” пък, може да е за по-късно през деня, за вечерта, за утре, за уикенда, за следващата седмица, за след месец или за конкретна дата.

    Идеята за този нов подход към мейлите е страхотна и всеки, който получава повечко мейли дневно, би я оценил. На практика, всяко получено писмо е с различна степен на важност, като някое търпи отлагане с времето, друго не. Предвид, че времето е ограничено, добре е в мейлите Ви, както и в живота, да има приоритети. Именно това се постига с “отлагането” на мейлите за друго, по-подходящо време. Като бонус е и по-гладката работа на самото приложение, защото потребителите отварят по-малък брой мейли във всяка една от категориите.

    Към момента, Mailbox за iPhone поддържа само Gmail. Изглежда, че Mailbox ще сложи край на “star”-ването на дадени мейли, за да са удобни и лесни за преглед по-късно (в случай, че имате навика да го правите).

    Около месец след представянето на Mailbox за iPhone, иновативният мейл клиент е придобит от Dropbox. Доста бърза реакция от страна на Dropbox. От екипа на Mailbox дават да се разбере, че Dropbox ще помогне за увеличаването на клиентите им и ще добавят поддръжка на други mail услуги и устройства. Намекват и за интеграция между Dropbox и мейл клиента и какви огромни ползи би могло да донесе едно такова сътрудничество на потребителите.