Facebook добавят безплатни разговори за iPhone потребители в САЩ. Следват Android и BlackBerry

    Facebook добавиха нова екстра във Facebook Messenger приложението си за iOS. Първоначално, новата функция беше пусната експериментално за Канада в началото на тази година, но от няколко дни е налична и за потребителите в САЩ.

    Потребителите вече могат да отворят чат с даден контакт във Facebook Messenger и да тап-нат върху иконката “i” в горния десен ъгъл на приложението. След като я натиснат, просто трябва да изберат “Free Call“. Връзката се осъществява през WiFi или през интернета на мобилния оператор.

    Безплатните обаждания могат да се осъществяват само между потребители с инсталирано Facebook Messenger приложение. Няма начин да бъде осъществено обаждане, ако някоя от страните използва Facebook през браузъра на компютъра.

    От Facebook съобщават, че работят за добавяне на тази функционалност и за Messenger приложението си за Android и BlackBerry платформите.

    От изказването не става ясно дали новата функционалност се предвижда да работи само на новите BlackBerry 10 устройства, или ще е налична и за всички смартфони на RIM. BBM Voice доказва, че гласовите разговори са възможни през WiFi, което носи известна надежда на потребителите на BlackBerry устройства с версии на операционната система 6 и 7.

    Можем само да се надяваме, че новата функционалност ще пристигне скоро и в България. Естествено, това значително би редуцирало сметките към мобилните оператори.