Galaxy S IV ще притежава технология за “следене на погледа”

    Информация в NYimes разкрива много любопитни подробности, относно бъдещият бестселър на SamsungGalaxy S IV. Според колегите, Galaxy S IV ще се фокусира върху софтуера. Информацията идва от човек, тествал устройството. Твърди, че в Galaxy S IV ще има технология за следене на погледа и ще се използва за скролиране.

    С други думи, смартфонът ще може да проследява погледа на потребителя и да скролира автоматично (без да докосвате екрана на телефона), когато е необходимо. Не се споменава каква точно технология ще се използва, за да следи очите Ви, но със сигурност ще бъде демонстрирана на Unpacked събитието. Очертава се наистина зрелищно събитие нали?

    Всъщност, през месец януари, Samsung са подали заявка за патент на “Eye Scroll” (N.011510674) в Европа. Месец по-късно и в Щатите, където са обяснили функцията като: “Computer application software having a feature of sensing eye movements and scrolling displays of mobile devices, namely, mobile phones, smartphones and tablet computers according to eye movements; digital cameras; mobile telephones; smartphones; tablet computers“.

    Samsung са запазили и марката “Eye Pause“, без да дават обясняния за това, точно какви функции ще изпълнява.

    От Samsung не коментират и не дават никакви детайли относно Galaxy S IV, но споделят, че хардуерът би бил “незначителен” в сравнение със софтуера и, че Galaxy S IV ще е изключително устройство.

    Samsung от доста време работят върху софтуер следящ очите. В Samsung Galaxy S III видяхме Smart Stay, благодарение на който, предната камера следи кога гледате устройството и просто не затъмнява екрана (докато четете например).

    При Galaxy Note II видях ъпгрейд и се появи функцията Smart Rotation, при която предната камера отново следи лицето Ви, но този път със съвсем друга цел – ако завъртите телефона и заедно с него и лицето си, телефонът няма да завърти екрана от портретен в пейзажен режим и обратно. Доста полезна екстра, ако обичате да браузвате в леглото и се завъртате от време на време.

    Така погледнато, новата функционалност за скролиране с поглед, вече не е чак толкова странна, а по-скоро изглежда като логичен ъпгрейд нали?

    Няма допълнителна информация за това, дали Eye Scroll ще работи в определени приложения като Browser-а и други или навсякъде в смартфона. До момента, допълнителните функционалности в TouchWiz интерфейса на Samsung работят в собствените приложения на компанията като браузър, мейл клиента, СМС-ите и други.