Как да слушате музика от Google Play Music извън Chrome браузъра

След като вече Ви запознахме с предимствата на Google Play Music услугата и начинът да я използвате от България, идва ред и на това да покажем как може да слушате музика на своя компютър чрез нея, без нуждата да държите постоянно отворен Chrome браузъра.

Важно!!!
Това упътване е универсално, без значение от операционната система Windows, Mac или Linux, стига да се използва последната версия на Chrome, в която е налична опцията Panels.

До този момент, беше нужно винаги да държите таб-а с Play Music отворен и да превключвате към него когато искате да смените песен или някои настройки. Това вече не е така и сега може да отворите музикалния плеър в малък прозорец извън Chrome браузъра, което е доста по-приятно и се доближава до идеята за изцяло отделно и самостоялно приложение за слушане на музика – нещо, което все още липсва при тази услугата на Google.

Стъпка по стъпка:

1. Проверете дали е активна опцията Panels в Chrome. За целта отидете на chrome://flags и чрез CTRL + F потърсете директно думата panels, след което натиснете Enable.


2. След това трябва да инсталирате самото приложение Panel View for Google Play Music от Chrome Web Store

3. След като го инсталирате, в горния десен ъгъл на браузъра Ви, където се намират всички други extension-и, ще се появи бутон за Google Play Music панела.


4. След като стартирате въпросния панел, ще забележите, че интерейсът му изглежда съвсем индентично като при сайта


Имате достъп до Listen Now секцията си, както и всичко останало в библиотеката си от музика в Play Music. Налице са и бутони за Play, Pause, Skip, сила на звука, Shuffle, Repeat, рейтинг, както и Queue за достъп до следващите песни в плейлистата. Можете също така да стартирате нов микс, да споделите албум или песен в Google+, да редактирате информация за албума и т.н.

Подобно на мобилното приложение за Android, тук също има скрито меню, в което се намират секциите Listen Now, My Library, Instant Mixes, Shop, както и всички вече направени от потребителя плейлисти. В полето за търсене пък може да намерите бързо и лесно изпълнител, група или песен от своята колекция.

Когато слушате дадена песен и натиснете върху изображението на албума, то ще се разърне на цял екран (в рамките на панела).

Ами това е, само с няколко лесни стъпки вече може да слушате музика от Google Play Music извън Chrome браузъра

Have fun