Nokia Browser 2.0 е нов уеб браузър за S40 телефони

    Nokia се опитва да привлече нови потребители с помощта на своя нов уеб браузър – Nokia Browser 2.0 за S40. Nokia Browser 2.0 обещава намаляване на данните при сърфиране в интернет с до 90%. Това се случва благодарение на нов cloud слой, който компресира и кешира сайтовете, като цели да намали трафика на данни от устройствата на потребителите. За потребителите това означава по-малка месечна такса за пренос на данни (ако мобилният план не включва неограничен интернет) и съответно по-бързо зареждане на уеб страниците. UI на Nokia Browser 2.0 също е подобрен, търсенето и интеграцията със социални мрежи са изкарани на преден план, достъпът до популярно съдържание е улеснен. Включена е поддръжка на сваляне на видео, аудио и снимки във фонов режим, докато сърфирате.

    Всички S40 телефони ще поддържат новия браузър, независимо дали имат сензорен екран, QWERTY клавиатура или keypad. Някои от сегашните и всички нови S40 устройства ще получат Nokia Browser 2.0. Новите телефони, които нямат Nokia Browser 2.0 при купуването им, ще получат OTA ъпдейт.

    Новият браузър се предлага на 87 езика в над 200 държави. Това е част от опитите на Nokia да предизвика търсене в развиващите се пазари. Собствениците на S40 телефони могат да свалят новия Nokia Browser 2.0 от тук.