[видео] Nokia DT-903 и Lumia HD-10 в действие

  Nokia представиха доста устройства вчера на IFA 2014, но има неща, на което си струва да се обърне специално внимание. Това са:

  • Nokia DT-903 поставката за безжично зареждане с вграден LED, показващ известията и дори интелигентно напомнящ да заредите смартфона си, когато батерията падне под 30%
  • Lumia HD-10 за безжично споделяне на екрана на Вашата Lumia към по-големия екран на телевизора (Miracast)

  Nokia DT-903 струва 59 щатски долара, което си е доста разумна цена за подобно устройство и то с екстри. На видео 1 можете да видите как точно функционира. DT-903 е Qi сертифицирано и можете да използвате за зареждане и на други, не-Lumia устройства поддържащи безжично зареждане, но ще изгубите “светлинното шоу” и умното подсещане за зареждането на батерията.

  Виж още:  [PR] Новият достъпен 5G смартфон Nokia X10 се предлага в търговската мрежа на Vivacom

  На видео 2 пък, ще видите и как се справя Lumia HD-10. Лесното свързване е осигурено от NFC чипа, а цялата информация впоследствие се предава през Bluetooth. Цената на Lumia HD-10 е 100 щатски долара. Имайте предвид, че Miracast функцията е налична само при Lumia устройствата със Snapdragon 800 чипсет. От друга страна, ще можете да използвате Lumia HD-10, в случай че разполагате със Surface Pro 3.