За двете нови приложения на Nokia – Transport и Reading

    Nokia представи две нови приложения, които ще могат да бъдат използвани единствено от потребителите на Nokia Windows Phone устройства.
    Първото от тези приложения е Nokia Transport. То казва на потребителите как да достигнат до желано място, като се придвижват само пеша и с градски транспорт.

    Другото приложение е Nokia Reading. Приложението наподобява iBook приложението на Apple и Kindle на Amazon.

    Спорно е доколко идеята на Nokia да представи тези две приложения е добра. Много хора смятат, че би било значително по-добре, ако Nokia даде възможност на всички притежатели на Windows Phone устройства да използват приложението Nokia Transport. То е полезно и би се отразило положително на цялата платформа. За Nokia Reading нещата стоят доста различно. Можем да поставим под въпрос необходимостта от съществуването на това приложение. Вече съществува Kindle приложението на Amazon, което върши същата работа и има версия за всяка мобилна платформа. Освен това, потребителите на Kindle могат да избират от огромна библиотека със заглавия, която е създавана с години. Nokia няма да може да предостави на своите потребители толкова голям избор от книги, колкото им предоставя Kindle. Дали нямаше да бъде по-добре за Nokia вместо да създават собствен вариант на съществуващо популярно приложение да предложат нещо ново на своите потребители?