CEO-то на Pegatron: По-евтиният iPhone, няма да бъде евтин

    От доста време пишем, за напрежението под което се намират Apple и че именно това ги кара да пуснат нов продукт на пазара – по-евтин iPhone. Винаги сме се изказвали много предпазливо, относно този “по-евтин iPhone“, защото знаем, че Apple не обичат да продават продуктите си евтино. Никак даже. Те създават нов и по-евтин продукт, чиято цел е да се доближи до още и различен тип хора, но не се хвърлят да продават евтино. Никога не е било, едва ли и ще се случи някога. iPad mini е пример за това – при 10 инчов Retina екран за 499 долара, пускат 7 инчов и с по-слаб хардуер за 329 долара. Не е нещо, което може да впечатли с цена, но пък изглежда са абонирани за успеха и мъникът е супер успешен.

    От China Times съобщават, че CEO-то на Pegatron, Tong Zixian, е опровергал слуховете за “евтин iPhone и го цитират: “Цената още е висока”.

    Разбира се, не е обелил и думичка относно каква цена се очаква да струва новата и по-евтина ябълка, нито пък поне ориентировъчното колко ще им струва на Apple един от новите телефони.

    За тези, които не знаят, Pegatron е компанията, която ще сглобява така нареченият от нас “по-евтин iPhone” и iPad mini 2 (с Retina екран). Foxconn ще произведе част от следващото поколение iPad (9.7 инча).