Samsung провежда събитие на 11 октомври, вероятно ще покаже Nexus Prime

    Google започна да разпраща покани за събитие, което ще се проведе на 11 октомври 2011. Събитието е под името Samsung Mobile Unpacked 2011, Google Episode. В поканата се казва „Join us at SAMSUNG MOBILE UNPACKED 2011 to get a better look at what’s new from Android.” (Присъединете се към нас на SAMSUNG MOBILE UNPACKED 2011, за да видите по-добре какво е новото при Android.)

    Доста вероятно е по време на това събитие да бъде представен следващия Nexus телефон – Samsung Nexus Prime. Очакваме Nexus Prime да излезе през месец октомври, което съвпада с датата на събитието на Samsung – 11 октомври.

    Nexus устройствата са първите устройства, които използват излизащата нова версия на Android платформата. Google работи заедно с производителя, при направата на Nexus устройствата. Тези устройства са с Vanilla версия на Android, което означава, че платформата няма никакви промени и къстамизации от производителя или мобилния оператор. Това са и устройствата, които първи получават ъпдейти до новите версии на мобилната платформа.